Magazin
1261 ogledov

Gratinirane testenine s pršutom

testenine Norbert Tutschek
Če imate nekoliko več časa, testenine z najljubšo omako potresite s sirom in drobtinami in jih zapecite v pečici. Pri nas bo danes zadišalo po takšnih s pršutom.

Sestavine:

  • sol
  • 200 g metuljčkov (testenine)
  • 4 žlice masla
  • 2-3 rumenjaki
  • 3-5 žlic sira (naribanega)

za maso:

  • 3 žlice smetane
  • poper
  • muškatni orešček
  • 200 g pršuta (ali prekajenega mesa)
  • 2-3 beljaki
  • maslo (drobtine za pekač)
  • sir (nariban, za posipanje)

Priprava:

  • Za gratinirane metuljčke s pršutom najprej skuhajte metuljčke v slani vodi, nato jih vzemite iz vode, prelijte z mrzlo vodo in odcedite. Maslo penasto premešajte ter dodajte rumenjake, nariban sir, smetano, sol, poper in muškatni orešček. Dobro premešajte.
  • Pršut narežite na kocke in skupaj z metuljčki primešajte masi iz masla.
  • Beljake solite in stepite v trd sneg. Primešajte masi.
  • Pekač za narastke premažite z maslom in posujte z drobtinami. Pečico segrejte na 180–200 stopinj Celzija. Metuljčke s pršutom stresite v pekač in obložite s koščki masla. Pecite 40–50 minut, da se jed obarva zlatorumeno.
  • Približno 10–15 minut pred koncem peke jed posujte z naribanim sirom. Postrezite z zeleno ali paradižnikovo solato.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.