Jesensko pojedino bodo pričarale buče. Danes v govejih roladicah.
Sestavine:
- 4 kosi govejih zrezkov (ca. 170 g na kos)
- 160 g bučk
- 8 rezin pršuta
- 60 g kislih kumaric
- 40 ml olja
- 1,5 žlic moke
- 100 g nasekljane čebule
- 2 stroka česna
- 100 ml smetane
- 700 ml goveje juhe
- sol
- poper
- 1 žlica gorčice
- 1 čajna žlička moke (za posip)
Priprava:
- Zrezke potolčemo, solimo in popramo. Vsak zrezek premažemo z gorčico in ovijemo s pršutom.
- Buče in kumarice nasekljamo ter z njimi nadevamo zrezke, ki jih nato zavijemo v roladice. Rulade pomokamo in z vsake strani popečemo na olju. Nato jih vzamemo iz ponve ter na preostanku olja popražimo čebulo, dodamo moko in zalijemo z jušno osnovo. Z metlico dobro premešamo, da se ne naredijo grudice. Jušni osnovi dodamo roladice ter kuhamo približno 90 minut.
- Ko so roladice kuhane, jih vzamemo iz omake. Omako spasiramo, dodamo smetano, začinimo in kuhamo, dokler se omaka ne zgosti.
- Rolade serviramo z omako, katerim se priležejo testenine, krompirjev pire ali svaljki.