Po praznikih se prileže nekaj lahkega. Grahova juha s krompirjem vas bo nasitila in popeljala v mesec bolj zdravega prehranjevanja. Poskusite.
Potrebujete:
- večji krompir
- 70 dag zmrznjenega graha
- 1 mlado čebulico
- šopek zelišč (bazilika, drobnjak, peteršilj, meta)
- 4 žlice kisle smetane
- olivno olje
- muškatni orešček
- sol in poper
Priprava:
- Olupljen krompir narežite na kocke, mlado čebulico narežite na tanka kolesca (namesto mlade čebulice lahko uporabite tudi malo pora ali pol majhne bele čebule).
- Čebulo prepražite na olivnem olju, primešajte grah in krompir, še malo popražite in solite.
- Prilijte liter vroče vode, zavrite in kuhajte približno 20 minut.
- Zelišča sperite, osmukajte in nasekljajte. Kuhano juho odstavite.
- Dodajte polovico zelišč in juho pretlačite s paličnim mešalnikom.
- Juho poprajte, po okusu dosolite in postrezite v krožnikih.
- Krožnik juhe okrasite z žlico kisle smetane in zelišči.
Dober tek!