Po vremenu sodeč je čas gostih juh že tu. Danes nam je zadišala fižolova s klobaso.
Sestavine:
- 1 večja konzerva kuhanega fižola (ali 30 dag namočenega fižola)
- 4 žlice masti
- 2 žlici sesekljane čebule
- 1 žlica moke
- 1 žlička paradižnikove mezge
- 1 kuhana kranjska klobasa
- sol in poper
- lovorjev list
- 10 dag testenin
Priprava:
- Za fižolovo juho s klobaso najprej skuhajte fižol (če ne boste uporabili že kuhanega iz konzerve). Čez noč namočen fižol skuhajte do mehkega in ga proti koncu kuhanja osolite. Kuhan fižol zmiksajte ali pretlačite in mu primešajte fižolovko (tekočino iz konzerve ali vodo, v kateri ste kuhali fižol).
- V kozici pripravite prežganje – stopite maščobo, prepražite čebulo in nato še moko. Ko začne čebula rumeneti, dodajte paradižnikovo mezgo in prežganje razredčite z vodo.
- Primešajte pretlačen fižol, dodajte na kolobarje narezano klobaso, osolite, poprajte, dodajte lovorjev list in zakuhajte testenine.