Magazin
35 ogledov

Filmi, pesmi in predstave

Kino Otok se v Izoli začenja 8. junija. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Tudi v Sloveniji bo poletno dogajanje letos bogato in raznoliko.

Zanimivi koncerti in festivali se ne bodo odvijali le v tujini – veliko jih bo tudi pri nas. Ponujamo vam kratek pregled dogajanja.

Junija Otok, Lent in Ana
Prvi poletni festival bo na Obali – filmski festival Kino Otok bo Izolo okupiral med 8. in 12. junijem. Maribor bo tudi letos popestril festival Lent, ki se bo tokrat odvijal med 24. junijem in 9. julijem; na njem se boste lahko udeležili glasbenih, gledaliških, športnih in mnogih drugih dogodkov. Konec meseca bosta zaznamovala dva ljubljanska festivala: 30. junija se začneta Jazz festival Ljubljana in festival uličnih gledališč Ana Desetnica, ki bosta trajala do 3. julija.

Julija glasba, Soča in film
Julij bo minil predvsem v znamenju glasbe. Prve tri dni bo na sporedu Rock Otočec, Od 11. do 17. julija se bo v Tolminu odvijal Metalcamp, od 18. do 21. julija pa festival Sajeta. Laško bo od 14. do 17. julija postreglo s festivalom Pivo in cvetje, konec meseca pa se lahko udeležite Grossmanovega festivala fantastičnega filma in vina v Ljutomeru.

Avgusta Trnfest in levi
Festivalsko poletje bo avgusta postreglo z raznolikim programom na ljubljanskem Trnfestu, od 5. do 7. avgusta vas ob Kolpo vabi Schengenfest, konec avgusta pa bo prestolnica gostila festival odrskih stvaritev Mladi levi in Noči v Stari Ljubljani. Avgusta lahko obiščete tudi največji slovenski kulturni festival – Festival Ljubljana, ki vas bo s kakovostnimi stvaritvami navduševal kar od 3. julija do 4. septembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.