Magazin > Film & Glasba & TV
132 ogledov

Zvezda Carrovega večera je bil Anže

jimmy carr,
1/4
Marko Delbello Ocepek
Sinoči je v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma nastopil britanski komik Jimmy Carr, ki je s svojim črnim humorjem navdušil slovensko občinstvo.

Cankarjev dom je sinoči gostil enega največjih komedijantskih zvezd našega časa oziroma, kot je pisanje medijev povzel Jimmy Carr, "najbolj delavnega človeka v svetu komedije". "Kaj to sploh pomeni? To je tako, kot bi nekomu rekel, da je najlepši pacient na oddelku za opekline. Je danes kdo s tega oddelka z nami? Če je eden, jih je verjetno več, saj so večinoma zlepljeni," se je pošalil Carr, ki se je s komedijo začel ukvarjati šele pri 26 letih, ko je doživel “zgodnjo krizo srednjih let”, izgubil vero v Boga in prvič seksal.

Neokusen? DA!

Zdi se, da ni meje, ki je Carr, ki Slovencem ni predstavil novega materiala, ampak se je držal preizkušenega repertoarja, ne bi prestopil. "Ljudje imajo pravico do užaljenosti, jaz pa imam pravico do svobode govora in do tega, da se lahko pošalim iz kogarkoli,“ se je Carr pred časom odzval na kritike na račun svojega črnega in prostaškega humorja, ki ga je včeraj brez slabe vesti pokazal Slovencem.

"Ko dekle reče, da ne more seksati, ker ima menstruacijo, ji rečem: Tvoja zadnjica ne krvavi, kajne. Še ne ..." in "Islamski samomorilci mislijo, da se je treba ubiti, da prideš v nebesa, kjer te čaka 72 devic. Postani duhovnik in device lahko dobiš takoj!" sta bili le dve od mnogih šal, ki so v dvorani sprožili salve smeha, včasih pa tudi zmajevanje z glavo.

Karizmatični komik, ki je mnogo svojih najbolj krutih šal na račun pedofilije, invalidov, vere, debelosti, seksa ali nekoga iz občinstva pospremil s svojim markantnim smehom, je mojster besednih iger in enovrstičnih šal. To fascinira tudi slovenskega komika Boštjana Gorenca – Pižamo. "Videlo se je, da so prišli ljudje, ki so poznali njegov stil humorja, zato so se zabavali. Spremljam ga že dalj časa. Njegove enovrstične šale so genialne. Fascinantno je, da je sposoben v minimalno količino povedanega vstaviti toliko naboja. Res je mojster. In kako se igra z jezikom in išče pomene …“ je za Žurnal24 povedal naš komik.

Anže mu ni zameril

jimmy carr, | Avtor: Marko Delbello Ocepek Marko Delbello Ocepek
Da pred njim tudi občinstvo ni varno, je moralo spoznati kar nekaj obiskovalcev, še zlasti Anže, ki je sedel v prvi vrsti. Tega je Carr opazil, ker je nosil čepico. "Kaj je s tabo? Te zebe ali umiraš?” ga je vprašal, nato pa se je ves večer šalil na njegov račun. "Nekoga si vedno izbere, zato mu ne zamerim. Lahko bi se reklo, da sem bi počaščen. Neverjeten je. Karkoli rečeš, bo to obrnil na šalo in te poskušal ponižati,“ je Anže po šovu povedal za naš medij.

Skupila jo je tudi novinarka. Ko je beseda nanesla na visoko stopnjo samomorilnosti v Sloveniji, ji je Carr zabrusil: “Imate visoko stopnjo samomorilnosti? So to večinoma tvoji fantje?”

Vzel si je čas za oboževalce

Po dveh urah stresanja šal je Carr podpisoval avtograme in z najbolj gorečimi fani posnel še nekaj selfiejev. Za novinarje ni bil razpoložen, kljub temu si je vzel minutko za kratko izjavo. "Lepo je imeti šov v sedemdesetih letih. Predvidevam, da je to stil, na katerega cilja to mesto ... Občinstvo je bilo krasno, tako kot tudi prizorišče. Mislim, da gre za jedrski bunker. Z nastopom tako blizu Rusije sem se strinjal le, če  Putina ne bo blizu. Dovolj dobro je bilo,” je povedal Carr.

Bolj razpoložen za sedmo silo je bil komik Tin Vodopivec, ki je imel Carra priložnost spoznati še pred šovom. "Precej resen je. Vidi se, da je profesionalec. Na Slovence se je pripravil. Vnaprej smo dobili vprašanja o slovenskem narodu, katere šale bomo razumeli in katere ne …“ je razkril Vodopivec, ki se lahko, kot pravi, od Angleža veliko nauči.

"Te stvari počne že 15 let, zato se lahko od njega marsikaj naučim, predvsem pa profesionalnosti in metodičnega pristopa do dela. Pa tudi to, kako tako uspešno kariero vzdrževati toliko let. To je težko. Za komika je uspeh precej negativna stvar, saj se lahko hitro poleniš. On pa še vedno ohranja svojo ostrino,“ meni Vodpivec, ki nam je še razkril, da je občinstvo Carra, za katerega njegovo dekle pravi, da ima oči posiljevalca, s svojimi bučnimi aplavzi med šovom presenetilo. "Ni bil navajen, da ljudje toliko ploskajo. Bil je navdušen.“

To je verjetno tudi razlog, da se bo v naše kraje vrnil že prihodnje leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.