Magazin > Film & Glasba & TV
17 ogledov

Veterani The Eagles premagali povratnico Britney

Poskus vrnitve Britney Spears v glasbene višave se ni končal ravno sramotno, a p Žurnal24 main
V nenavadnem razpletu bitke za prvo mesto najbolj prodajanih albumov tedna so veteranski rockerji The Eagles premagali Britney Spears. Vmes je posegla tudi sprememba pravil, ki je šla na roke prvim.

Long Road Out of Eden, prvi album Eaglesov po 28 letih, so minuli teden v ZDA prodali v 711.000 izvodih. Spearsova je prodala skromnih 290.000 izvodov svojega albuma Blackout. V normalnem svetu bi ti številki Eaglesom prinesli prvo in Spearsovi drugo mesto, a Long Road Out of Eden je bil na voljo le v trgovinah in podružnicah Wal-Marta, ki pa podatkov o prodaji ne sporoča SoundScanu, družbi, ki meri prodajanost albumov.

Poleg tega pri Billboardu ne dovoljujejo, da se tako ekskluzivne izdaje pojavljajo na njihovi sloviti lestvici Billboard 200, ki jo sestavijo iz podatkov, zbranih prek SoundScana. To je pomenilo, da bi na uradnem vrhu pristala Britney. A pri Billboardu so v zadnji minuti spremenili svoje železno pravilo in potrdili Eaglese kot velike zmagovalce. 

Don Henley in fantje so se vrnili v velikem slogu. © Reuters

 
Še eno slabo leto za glasbo
The Eagles so tako med najbolj prodajanimi izvajalci leta, ki pomeni še eno razočaranje za glasbeno industrijo. Skupna prodaja je do zdaj za približno 15 odstotkov manjša kot v istem obdobju lani. Za zdaj je letos najuspešnejši album prvega tedna prodaje Graduation raperja Kanyeja Westa z 957.000 prodanimi izvodi v prvih šestih dneh septembra.

Za Spearsovo, katere glasbeno kariero je v zadnjem času zasenčila vrsta osebnih tegob in škandalov, je napoved za njen Blackout manj optimistična. Njen prejšnji album, In the Zone, je novembra 2003 sicer debitiral na prvem mestu s 609.000 prodanimi izvodi, a mu v nadaljevanju ni šlo najbolje v primerjavi z Britneyjinimi prejšnjimi izdelki. Industrijski poznavalci menijo, da so najstniki, ki so Spearsovo pred skoraj desetletjem povzdignili v ikono pop kulture, zdaj prešli na drugačno glasbo, težavna pevka pa je sama naredila zelo malo za promocijo albuma, razen že razvpitega, sramotnega septembrskega nastopa na MTV-jevih video glasbenih nagradah. Britney je do zdaj izdala le en singel, Gimme More, ki se je na Billboardovi lestvici vročih 100 povzpel do zavidljivega 3. mesta.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.