Magazin > Film & Glasba & TV
21 ogledov

Verjemite, jutri bo bolje

Jutri bo bolje Kinodvor
Le danes ob 17. uri in jutri ob 15. uri si lahko v Kinodvoru v sklopu festivala Mesto žensk ogledate ruski film Jutri bo bolje (Jutro będzie lepiej).

Trije brezdomci, brata Petja in Vasja (igrata ju brata Oleg, 6 let, in Evgenij Ryba, 10 let, iz Ukrajine) ter njun prijatelj Lyapa (Akhmed Sardalov), se odločijo za pobeg iz Rusije na Poljsko.

Film prikazuje njihovo pot do meje, prestop in okoliščine, v katerih se znajdejo v obljubljeni deželi. Otroci verjamejo, da bodo na Poljskem živeli bolje in da se bodo vrnili v domovino kot kralji.

Resnica pa je podobna resnici premnogih imigrantov, ki namesto paradiža doživijo trden pristanek in vrnitev v domovino. Meja med starim in novim svetom, v katerega skušajo pribežati, je železna, čeprav o njej sanjajo kot o mehkem prehodu iz realnega v čudežni svet. Potovanje pa ni zgolj prikaz lačnih in obupanih otrok, ki si želijo boljšega življenja, je tudi prava otroška dogodivščina, vredna Huckleberryja Finna, ki ji ne manjka humorja, igrivosti in lepote.

Cena vtopnice redne je 4,25, za člane Kluba Kinobalon pa znaša tri evre.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.