Magazin > Film & Glasba & TV
2978 ogledov

To naj bi bil neverjetni razlog za Trumpovo predsedniško kandidaturo

michael moore
Ali filmar Michael Moore govori resnico?

Kontroverzni filmar Michael Moore, ki si je ime ustvaril s snemanjem dokumentarnih filmov, je na filmskem festivalu v Torontu predstavil svoj novi izdelek -  Fahrenheit 11/9 – v katerem proučuje "sile“, ki so Trumpa, ki ga v filmu primerja s Hitlerjem, spravile na oblast.

Glavno krivdo, da je Trump predsednik ZDA, je Moore pripisal pevki Gwen Stefani.

michael moore | Avtor: Profimedia Profimedia

Moore trdi, da je Trump svojo namero, da kandidira za največje in najbolj pomembno mesto v državi, razglasil po tem, ko je izvedel, da je Stefani kot članica žirije v šovu The Voice zaslužila več kot on v šovu Vajenec. Z razglasitvijo kandidature je želel televiziji NBC pokazati, kako popularen je, zmage na volitvah pa si Trump menda ni želel. "O kandidaturi je govoril že leta 1988, v resnici pa si ni želel postati predsednik. V Beli hiši ni "penthouse" stanovanja. Poleg tega noče živeti v "črnem mestu", pravi Moore, ki svojih trditev pred premiero filma v pogovoru za Hollywood reporter ni dokazoval.

Film so v Torontu počastili s stoječimi ovacijami.

 

Komentarjev 2
  • kapibara1 15:17 09.september 2018.

    ...Moore trdi, ... Jest pa trdim, da so si ga Amiji sami izvolili.. marsikateri jim je bil "podtanjen " - tako kot nam ..