Magazin > Film & Glasba & TV
29 ogledov

The Artist – gledalci zahtevali denar nazaj

the artist Žurnal24 main
S toliko hvalospevi in nagradami, kot jih je bil v zadnjih tednih deležen nemi črno-beli film The Artist, se lahko pohvali le peščica filmov. Kljub temu pa umetnina, oda zlati dobi Hollywooda, ne navdušuje vsakogar.

Na film The Artist, ki govori o zvezdi nemih filmov, ki se ne more sprijazniti s prihodom zvoka v filmsko industrijo, dežujejo nagrade in nominacije. Ljubijo ga kritiki, producenti, tuji novinarji, člani Akademije ... Doslej je prejel že 45 nagrad, kmalu pa se bo po vsej verjetnosti lahko pohvalil še z oskarjem (prejel je deset nominacij) in bafto (12 nominacij).

Kako bo film sprejet med Slovenci, bomo še videli, v Liverpoolu pa je pri nekateri obiskovalcih kina povzročil jezo. Ti so zahtevali nazaj denar, saj v filmu "ni bilo dialogov", motila pa jih je tudi "manjša velikost zaslona". Prodajalci vstopnic zato gledalce od takrat dalje pred nakupom kart sprašujejo, ali se zavedajo, da gre za nemi film.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.