Magazin > Film & Glasba & TV
22 ogledov

Še manj kot en mesec do koncerta Tokio Hotel

Kljub napovedi, da bo koncert v Ljubljani prestavljen, nemška skupina ne bo nast Žurnal24 main
Samo še dober mesec in v Ljubljano prihajajo mladi nemški rockerji Tokio Hotel. Nemška senzacija pa ima v Nemčiji že od leta 2005 skoraj božanski status.

Dvojčka Bill in Tom Kaulitz ter Georg Listing in Gustav Schäfer so Nemce očarali leta 2005, ko je na lestvicah vladal njihov prvi hit Durch den Monsun. Nemška glasbena televizija Viva ga je kmalu v oddaji, v kateri videospote s pošiljanjem SMS-ov izbirajo gledalci, predvajala skoraj vsake pol ure.

Bill in Tom ter Georg in Gustav so se spoznali po nekem koncertu v domačem Magdeburgu leta 2001. Nastala je skupina Devilish in fantje so najprej nastopali na prireditvah, kjer so iskali mlade talente, ter na majhnih koncertih. Bill je leta 2003 sodeloval v otroškem resničnostnem šovu Iskanje zvezde, prišel do četrtfinala, a zgodilo se je nekaj pomembnejšega. "Odkril" ga je glasbeni producent Peter Hoffman. Četverica je ime spremenila v Tokio Hotel (japonska prestolnica je mesto, ki ga imajo radi, besedico hotel pa so dodali, ker so skoraj več spali v hotelih kot v svojih postreljah). Vse ostalo je zgodovina ...

Leta 2005 je izšel album Schrei, dve leti kasneje Zimmer 483 ter Scream, njihov prvi album v angleščini, na katerem so pesmi z obeh prvih albumov. Slovenija jih bo slišala 28. marca. Sodelujte v nagradni igri in morda dobite brezplačno vstopnico!

V prvem krogu nagradne igre so imeli srečo A. Zidar, K. Žolger, M. Bukovnik, R. Čehić in V. Priveršek. Čestitamo!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.