Magazin > Film & Glasba & TV
39 ogledov

Prihajajo Franz Ferdinand?

Med zvezdami letošnjega festivala so tudi fantje iz zasedbe Franz Ferdinand.
1/2
Arhiv skupine
Neuradno: jeseni na Prešernovem trgu znana britanska skupina.

Najbolj poslušana nacionalna radijska postaja Val 202 naj bi jeseni v središču slovenske prestolnice, na Prešernovem trgu, pripravila velik brezplačen koncert, katerega posebno presenečenje je nastop priljubljene britanske indie rock skupine Franz Ferdinand. To nam je potrdilo več virov blizu Radia Slovenija. Kot predskupina bo po naših informacijah nastopila domača zasedba Mi2, katere član Jernej Dirnbek nam je sicer po telefonu povedal, da o tem ne ve nič, a da so se z nacionalnim radiem res pogovarjali za nastop spomladi v Stožicah. Za uradno izjavo smo poskušali priklicati direktorja Radia Slovenija Miho Lampreta, a se na naš klic do zaključka redakcije ni odzval.

Večkrat nagrajeni in opevani Ferdinandi
Za nastop skupine Franz Ferdinand, ki je po svetu prodala več milijonov albumov in je ena od glavnih atrakcij poletnih koncertnih festivalov, se je sicer dogovarjalo že kar nekaj slovenskih organizatorjev, a so bili pogovori daleč od realizacije, saj se je vedno zataknilo pri njihovi visoki ceni. Bend, ki je nastal leta 2002 v Glasgowu, sestavljajo vokalist in kitarist Alex Kapranos, basist Bob Hardy, kitarist in klaviaturist Nick McCarthy ter bobnar Paul Thomson. Leta 2004 so dobili nagrado MTV za najboljši prodorni video za pesem Take Me Out, ki ji je kipec za najboljši spot namenila tudi revija Q. Leto pozneje so jih s titulama najboljša skupina in najboljša britanska skupina nagradili tudi na Britih, glasbena revija NME pa je njihov debitantski plošček razglasila za album leta in pesem Take Me Out za pesem leta. NME jih je leta 2006 nagradila še za najboljši koncertni bend, in čeprav je skupina znana po svojih kakovostnih studijskih izdelkih, njihova energičnost pride do izraza prav 
na odru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.