Magazin > Film & Glasba & TV
40 ogledov

Prihaja Dekle z zmajskim tatujem

Dekle z zmajskim tatujem Continental Film
Konec decembra v slovenske kinematografe prihaja Dekle z zmajskim tatujem. V kriminalnem trilerju, ki je nastal pod režisersko taktirko oskarjevca Daniela Fincherja, nastopita v glavnih vlogah Daniel Craig in Rooney Mara.

Mikael Blomkvist (Daniel Craig) je gospodarski novinar, odločen, da si povrne ugled, potem ko ga obsodijo zaradi klevet. Henrik Vanger (nominiranec za oskarja Christopher Plummer), eden najbogatejših švedskih industrialcev, ga najame, da bi prišel do dna izginotju njegove ljubljene nečakinje Harriet – umoril jo je, je prepričan, član njegove velike družine. Novinar se odpravi na oddaljen otok ob poledeneli švedski obali in se ne zaveda, kaj ga čaka.

V istem času Lisbeth Salander (Rooney Mara), nenavadno, a genialno preiskovalko Milton Security, najamejo, da bi preverila Blomkvistovo preteklost. Po uspešno opravljeni nalogi se odloči, da se bo pridružila Mikaelovi preiskavi o umoru Harriet Vanger. Čeprav se Lisbeth umika pred svetom, ki jo je večkrat izdal, postanejo njene hekerske sposobnosti in osredotočenost na cilj neprecenljivi. Medtem ko se Mikael sooči z Vangerji, ki nočejo ničesar povedati, Lisbeth koplje po skrivljenih sencah. Skupaj odkrivata serijo umorov, ki se iz preteklosti vlečejo do sedanjosti, in med njima se tako stke krhko zaupanje, medtem ko ju potegne v najbolj divje tokove sodobnega zločina.

Film nastal po knjižni predlogi svetovno uspešnega trilerja

Dekle z zmajskim tatujem je prvi del trilogije Milenium, svetovne uspešnice Stiega Larssona. V 46 državah so prodali 65 milijonih izvodov te epske serije trilerjev. Prvi del, Dekle z zmajskim tatujem, je izšel leta 2005, kmalu po Larssonovi smrti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.