Magazin > Film & Glasba & TV
143 ogledov

Prava detektiva na lovu za roparjem

Na 13. mednarodnem festivalu igranih predstav za otroke in mlade Zlata paličica Žurnal24 main
Na ploščadi pred Kulturnim domom Krško si ob 17. uri lahko z otroki na prostem ogledate predstavo Naočnik in očalnik. V primeru dežja predstava odpade, zato držite pesti za sonce.

V uprizoritvi koprskega gledališča, ki je bila posvečena 80. obletnici rojstva pisatelja Leopolda Suhadolčana, se detektiva Naočnik in Očalnik s pravim tovornjakom odpeljeta na zaslužene počitnice, a že prvi počitniški dan ju preseneti časopisna novica o tatovih, ki otrokom kradejo šolske počitnice.

Mojstra detektivskega poklica s svojimi nekoliko nenavadnimi detektivskimi pripomočki izsledita roparja Stanka Kradimirja in njegovo hčer Pšeničko, ki se, naveličana nenehnih počitnic, ki jih je ukradel njen oče, želi predati in vrniti v šolo.

Suhodolčanova literarna junaka, detektiva Naočnik in Očalnik, sta številnim generacijam otrok znana iz zbirke zgodb o Naočniku in Očalniku, ki jih je avtor objavil med letoma 1973 in 1981 v treh knjigah – Naočnik in Očalnik, Na večerji s krokodilom in Stopinje po zraku; še pred izdajo prve knjige sta mojstra med detektivi zaživela tudi na odrskih deskah in televizijskih ekranih (na televiziji kot nadaljevanka v desetih delih pod skupnim naslovom Naočnik in Očalnik leta 1971, v gledališču kot mladinska komedija Norčije v gledališču) in si s poznejšimi knjižnimi izdajami utrla pot med najširše bralstvo.

Vstop je prost!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.