Magazin > Film & Glasba & TV
13064 ogledov

Po bučnem odhodu spet dobil voditeljsko mesto na TV Slovenija

RTV Anže Petkovšek RTV Slovenija
Znani voditeljski obraz se vrača na televizijske zaslone.

V četrtek, 29. 8. 2019, se začenja jesenska sezona Studia 3 na TV Slovenija 1 - s Tarčo, Globusom in Točko preloma. Globus s to sezono dobiva dva nova voditelja, Adrijana Bakiča in Sekuja M. Condéja, ki jo bosta izmenjaje vodila vsak en teden. Oddaja slovenski javnosti že 12 let predstavlja zunanjepolitične in mednarodne vsebine, ki imajo sicer v slovenskih medijih vse manj prostora. V Globusu bodo še naprej poglobljeno analizirali dogajanje v svetu in se pri tem opirali na razvejano dopisniško mrežo RTV Slovenija v tujini. Svoj pečat bosta oddaji zagotovo dala tudi nova voditelja, ki sta oba izkušena novinarja. Urednica oddaje, ki je edina tovrstna oddaja slovenskih televizij, je postala urednica zunanjepolitičnega uredništva Meta Dragolič.

Seku se je februarja lani sicer precej burno in javno poslovil od voditeljske stolčka informativnega programa. "Dragi moji. Novi izzivi, bi lahko naslovil ta zapis. Z današnjim dnem se namreč, za zdaj še poskusno, pridružujem zunanjepolitični redakciji informativnega programa Televizije Slovenija. Ker pa nam z novim vodstvom informativnega programa ni uspelo najti skupnega jezika o moji nadaljnji karierni poti voditelja informativnih oddaj se, za nedoločen čas, kot voditelj poslavljam s televizijskih zaslonov. Za mano je zagotovo pestro, poučno in polno desetletje vodenja številnih oddaj. Hvala, da sem vsa ta leta lahko bil, bolj ali manj zaželen, gost vaših dnevnih sob. Srečno,"  je takrat na svojem Facebook profilu sporočil voditelj. 

Seku M. Condé je v več kot desetletje trajajočem novinarskem in voditeljskem delu na Televiziji Slovenija postal eden najprepoznavnejših obrazov javnega medijskega servisa. Dobro desetletje je kot novinar poročal o širokem naboru notranjepolitičnih tem, bil je voditelj Poročil in kot voditelj sodeloval pri številnih projektih RTV Slovenija. Leta 2010 je prejel nagrado Viktor za obetavno medijsko osebnost.

Seku M. Conde | Avtor: RTVS RTVS

Komentarjev 8
  • Avatar Beantella
    Beantella 00:58 30.avgust 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com

  • wzg24500 17:58 29.avgust 2019.

    To je najboljše delo, ki ga Google zdaj plačuje.Osrednji mesec sem dobil 27936 EUR za delo 3 ure na dan.Začel sem štiri mesece prej in vseeno hitro odnesel domov, od 7645 do 9264 evrov vsak teden. tukaj ......>>> www.WebJob33.Com

  • sam50 17:23 29.avgust 2019.

    Najboljši je bil,ko je takratnega ministra Čuferja Prekrstil v Čefurja.....