Magazin > Film & Glasba & TV
319 ogledov

"Ne gre več za isti bend"

Flirrt so izdali nov album Horizont. (Foto: osebni arhiv) Žurnal24 main
Flirrt. Rok Lunaček z dodatnim r v imenu pušča preteklost za sabo.

Skupina Flirt je nastala leta 1997, potem pa razpadla. Govoric o vzroku razpada je bilo veliko; lahko enkrat za vselej razčistimo, kaj se je zgodilo?
To, da je bend tehnično boljši, niti ni tako pomembno. Pomembnejša sta odnos in energija v bendu. Da smo prijatelji tudi zasebno, verjetno ne škodi. Z bivšo ekipo smo šli narazen v zelo klasičnem slogu bendovskega razhajanja: bilo je vse več kregarije in nerazumevanja. Predvsem s kitaristom, s katerim sva bila tiha gonilna sila, nisva več klapala. In potem sem šel iz benda in si res nisem mislil, da bom še kdaj skakal po odru.

Lani ste se vrnili in imenu skupine dodali en r (Flirrt). Zakaj?
Ne gre več za isti bend, predvsem pa se bivši člani niso strinjali, da bi uporabljali isto ime. V redu, sem rekel, pa bodimo Flirrt.

Ste z bivšimi člani skupine še v stiku? Bodo novi album dobili?
Težko rečem, da imamo neke blazne stike; sploh ne z zadnjo ekipo. O sebi sem namreč slišal veliko grdih stvari, ki so me v preteklosti bolele in jih je težko požreti. Imam pa občasne stike s kitaristom in klaviaturistom. Z bobnarko Katarino sva okej, najboljši odnos pa imam z originalnim basistom Petrom Petačem. Njegov odhod iz benda sem najtežje prebolel in sem ga imel najraje od vseh. Njemu bom novi album podaril. Čeprav ne posluša več take glasbe, jo vedno konstruktivno komentira.

Dobro se spomnim albuma Frizerski salon iz leta 1997. To je bil nekakšen začetek brit popa pri nas, ne?
To je bil uradno eden izmed prvih, če ne celo prvi brit album pri nas. Zanimivo je to, da je naslednji album Modroplavo povsem zaplaval v zvok osemdesetih, komad Ko je ni, pa je kot popolnoma nereprezentativen komad skoraj preveč začrtal našo tedanjo pot.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.