Magazin > Film & Glasba & TV
10556 ogledov

Naš pevec o nesrečni ljubezni: "Sprejeti moraš, da je raje z njim kot s tabo"

yoko nono Rok Mlinar Photography
Čeprav se zdi, da ljubezen trenutno ali pa sploh nikoli ni bila tema, ki bi prevladovala v javnem diskurzu, Yoko Nono v ospredje postavljajo prav njo, in sicer z novim singlom 'Kim'.

Prvenec skupine Yoko Nono 'Se ti zdi' je doživel topel sprejem tako s strani (koncertnega) občinstva kot na radijskih valovih. Pesem 'Kim' v svojem bistvu ohranja svežino prve skladbe, a vendar deluje malce bolj zrelo. Če je 'Se ti zdi' govoril o naivni prvi ljubezni, je 'Kim' to ljubezen že prebolel, odrasel, in sedaj z odprtimi rokami dopušča možnost novim izkušnjam.
 
In kot smo navajeni od Yoko Nono je tudi 'Kim' podprta s prvovrstnim videospotom obetavnega slovenskega režiserja Roka Mlinarja, ki iz prve vrste pokaže intenzivnost benda in širok čustveni spekter, ki ga dodaja njihov frontman Žan K. Perjet. Izjemen vložek je dodala tudi plesalka Tadeja Pavlič, ki jo številni poznamo že s televizijskih ekranov, ko je v prvi sezoni postala zmagovalka oddaje 'Zvezde plešejo'. 

Na vprašanje, ali je Kim resnična oseba, Žan odgovarja: "Seveda, za vsakega, tudi za nas, verjetno obstaja resnična Kim, čeprav ji morda ni tako ime. V svojem bistvu pa je Kim trenutek, ko ljubezen postane bitka, ki jo izgubljaš, čeprav si z vsem srcem želiš, da bi reči videti tako, kot na začetku."
  
In kako preboleti tako usodno ljubezen? "Ali je ljubezen sploh ljubezen, če ni vsaj malo usodna? Kako jo preboleti? Najverjetneje s časom in ljubeznijo do samega sebe in do svojega življenja. Če nisi srečen sam s sabo, potem ne moreš te sreče deliti z nikomer drugim. Sprejeti moraš, da bi bila raje z njim kot s tabo, in paziti, da pri tem, ko si izgubil njo, ne izgubiš tudi sebe. Boli pa v vsakem primeru in s tem ni nič narobe," pravi pevec.
  
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.