Magazin > Film & Glasba & TV
42343 ogledov

MasterChef: Dobili smo novega zmagovalca, tega Volčič v finalu še ni naredil

masterchef POP TV
V finalu sta se pomerila Bruno in Žiga.

V letošnjem finalu šova MasterChef sta se za 50 tisoč evrov in laskavi naziv borila Žiga Gabrovec in Bruno Šulman. Zmagal je Bruno, ki je povedal, da bo denar vložil v svoje kuharsko znanje. 

Glasbenik iz Slovenskih Konjic proti študentu iz Ljubljane. Prijatelj proti prijatelju, brat proti bratu.  Boj je bil srdit, začel pa se je s predjedjo.

Sodniki so jima dali na voljo pet različnih sestavin. Bruno je izbral kozjo skuto, Žiga pa kraljevske kozice, ki jih je pripravil z javorjevim sirupom, ovil s slanino in postregel z omako iz jabolk in malin.

masterchef | Avtor: POP TV POP TV
Bine Volčič je bil navdušen in Žigo označil za mojstra omak. Luka Jezeršek in Karim Merdjadi bi z veseljem pojedla še kakšno kozico. "Minimalistično, a prefinjeno,“ je dejal Luka.

Bruno je pripravil mousse iz krvavice, polento ajdovih žgancev, žele iz kozje skute, okisano zelje in ajdove kokice in „sezul“ sodnike. "Vesel sem, ker si uspel iz težkih sestavin sestaviti krožnik, ki funkcionira, in dokazal, da domače sestavine sodijo v finale,“ ga je ocenil Luka. "S tem krožnikom si marsikateremu profesionalnemu kuharju postavil mejnik,“ je povedal Karim, Bine pa je dejal, da je brez besed.

masterchef | Avtor: POP TV POP TV
Brunu so sodniki namenili 29 točk, Žigi pa 28. Karim je dejal, da sta bili njuni kreaciji najboljši predjedi v zgodovini našega šova. 

Nato je sledila glavna jed. Preseči sta morala najboljšo jed nasprotnika. Bruno je moral uporabiti srnin hrbet, Žiga pa fazana. 

Žiga je povedal, da kuha za pokojnega očeta in da ga čuti ob sebi. 

žiga grabrovec | Avtor: POP TV POP TV

Bine Brunove jedi ni mogel prehvaliti. "Če si bom še kdaj želel jesti srnin hrbet, si ga želim jesti v taki obliki,“ je rekel in vstal ter mladeniču segel v roko in mu čestital. Tega v finalu Volčič še ni naredil. Luka pa je povedal: "To je ena najboljših jedi v finalu Masterchefa."

masterchef | Avtor: POP TV POP TV

Z Žigovim krožnikom so bili sodniki malo manj zadovoljni. Bine je opozoril na napako – Bruno fazana ne bi smel narezati na rezine – Karim pa je dejal, da je jed okusna in zanimiva, bi morala biti pa tehnično zahtevnejša.

masterchef | Avtor: POP TV POP TV

Po glavni jedi je Bruno povečal prednost na 10 točk. Vsi sodniki so mu za glavno jed podelili 10 točk, kar se v šovu še ni zgodilo.

Pri zadnjem izzivu sta morala kuharja pokazati široko slaščičarsko znanje, med drugim pri pripravi želeja, sorbeta in makronov. Oba sta imela težave s temperiranjem čokolade.

masterchef | Avtor: POP TV POP TV

Žiga je pozabil pripraviti mousse. Karim je pokritiziral postavitev in izpostavil več pomanjkljivosti. "Čudno se okuša,“ je dejal. Bine pa je pohvalil rabarbarin sorbet.

masterchef | Avtor: POP TV POP TV
Brunova sladica je bila boljša, so se strinjali sodniki. "Ta sorbet je pristal na vrhu mojega seznama najljubših okusov,“ je bil vzhičen Bine. "Da fant, ki je star 20 let, razmišlja o takih tehnikah in je zaljubljen v kulinariko, je za mene skoraj neverjetno. Krožnik funkcionira. Ne bodi zadržan, na glas povej, kdo in in kaj boš počel,“ mu je svetoval Luka. 

Žiga je zbral 63 točk, Bruno pa 82. 

Komentarjev 1
  • gustl 20:50 19.junij 2021.

    Če je Bruno res pravi prijatelj bi polovico nagrade odstopil Žigu, kajti brez Žige bi bil Bruno že lep čas doma sicer pa vsak ve za sebe, jaz vem, da bi to naredil in oba bi bila zadovoljna.