Magazin > Film & Glasba & TV
8 ogledov

Lani poraženka, letos velika zmagovalka

1/41
Žurnal24 main
Velika zmagovalka letošnjih glasbenih nagrad MTV je presenetljivo postala Britney Spears, ki je prvič po večletnih nominacijah domov odnesla kar tri kipce.

V Los Angelesu so podelili glasbene nagrade MTV 2008, ki so že 25. po vrsti. Prestižna prireditev se je, kot se spodobi, začela s prenosom z rdeče preproge, po kateri so se pred kamerami sprehodili v tem trenutku najbolj vroči glasbeni in drugi zvezdniki. Manjkal ni nihče.

Podelitev MTV nagrad je letos vodil britanski komik Russell Brand, ki ga oboževalci te dni lahko gledajo tudi v filmu Pozabi na Saro. 33-letni igralec je sicer že pred podelitvijo obljubljal, da se bo kljub prenosu v živo z veseljem prepustil “televizijski norosti”, in napovedi je tudi uresničil. Seveda je začel s šalami na račun ameriškega predsednika Georgea Busha. 

Šokirana Britney je iz rok Kobeja Bryanta prejela še tretjo nagrado, in to najbolj prestižen kipec večera za videospot leta. © Reuters

 
Britney pobrala vse tri nagrade
Kot prvi podeljevalec je na oder prišel Jamie Foxx , ki je izročil kipec za najboljši ženski videospot Britney Spears za pesem Piece of me. Zvezdnica je s tem prvič dobila nagrado MTV, čeprav je bila prejšnja leta že velikokrat nominirana. Največje presenečenje pa je bilo, ko je čez dobro uro dobila še eno nagrado za najboljši pop video in takoj zatem še tretjo, zadnjo in najbolj prestižno – za videospot leta. Tako se je želja nagraditi Britney uresničila tudi Paris Hilton , ki ji je podelila kipec za pop video, pred tem pa je na rdeči preprogi povedala, da navija prav zanjo.

Kid Rock izvaja All summer long. © Reuters

 
Drugo nagrado večera je dobil  Chris Brown , čigar balada With you si je prislužila naziv najboljšega moškega videospota. Nagrado za najboljši plesni video so dobile Pussycat Dolls za skladbo When I grow up. Najboljši rock videospot je Shadow of the day skupine Linkin Park . Najboljši hip hop videospot je Lollipop izvajalca Lila Wayna . Najboljši novi izvajalec pa so postali Tokio Hotel s pesmijo Ready, set, go!, bili pa so edini evropski nominiranec.

Po pričakovanju je svoj veliki hit All summer long izvedel Kid Rock , med drugimi pa so z novimi pesmimi nastopili tudi Christina Aguilera , Pink , Lil Wayne , prireditev pa je zaključil Kanye West .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.