Magazin > Film & Glasba & TV
238 ogledov

"Kmetija mu je bila usojena"

Matej
1/15
POP-TV-2
Gledalci so s telefonskim glasovanjem odločili, da je zmagovalec šova Kmetija išče lastnika Matej Drečnik.

Devetindvajsetletni kuhar Matej Drečnik iz Cerkelj ob Krki je zmagovalec resničnostnega šova Kmetija išče lastnika. To so s telefonskim glasovanjem odločili gledalci. Matej je tako postal novi gospodar 12 hektarjev velikega posestva v zaselku Pusti Vrh pri Zabukovju, na kateri namerava ustvariti kmečki turizem. Poleg kmetije pa bo prejel še 6.300 evrov. "Nepopisno je, zame se je začela nova življenjska pot. Občutki so fantastični. Malo sem upal na zmago zaradi malo bolj nekonkurenčne tekmice, ampak me je kljub temu stiskalo, dokler ni Lili odprla pisemske ovojnice in razglasila mene," je za nas povedal zmagovalec.

Za glavno nagrado se je v finalu potegoval z Vlasto Povšnar iz Šentjurja, ki se je za sedež v finalu v dvoboju pomerila z Darkom Mislovičem. Vlasta je po razglasitvi zmagovalca povedala, da ni niti malo razočarana, saj je izid pričakovala. "Je že nekje tako zapisano," je za Žurnal24 še povedala Šentjurčanka in dodala, da se veseli z Matejem.

Radost z njim so delili tudi drugi njegovi nekdanji sotekmovalci, med njimi tudi Darko, ki mu je za las ušla možnost sedeti na stolu v finalu. "Resnično sem zadovoljen. Z Matejem sva se ujela že prvega dne in mu jo zares privoščim." Podobnega mnenja je tudi Valerija Verhovnik, ki je tudi sama držala pesti zanj. "Super, da je zmagal Matej. Mislim, da je večina navijala zanj in sem vesela, da je dobil kmetijo." Esada Rastoder prav tako meni, da je šla kmetija v prave roke, čeprav sta bila oba z Vlasto njena favorita. "Če pogledamo nazaj na celoten šov, da je šel ven, prišel nazaj, dobil imuniteto, da ga je družina poslala naprej, mislim, da mu je bilo to usojeno," je prepričana.

Mateja v finale poslali izpadli kandidati

Matej Drečnik na kmetiji namreč ni prebil polnih deset tednov. V četrtem tednu je po dvoboju s Simonom izpadel. Vrnil se je osmi teden, potem ko jo je Andrej Milek, hlapec, ki je sredi šova prispel na kmetijo in odšel na dnino, popihal domov. Dnino je končal Matej in zaslužil 30 cekinov, s katerimi si je kupil imuniteto, se pravi vstop v zadnji teden, ki je bil še posebej pester. Na kmetijo so se namreč vrnili že izpadli kandidati. Ti so morali po štirih dneh odločiti, kateri tekmovalec bo moral domov in kateri se bo uvrstil v finale. Sreča je bila na strani Mateja, Vesna Krajnc Franc pa je morala spakirati kovčke. Vsi razen Simona Bukovnika, Damjana Ocvirka in Valerije so bili namreč mnenja, da si kmetije ne zasluži. Vesna se nocojšnjega finala "iz osebnih razlogov" ni udeležila.

Vlasta in Dare pa sta se za vstop v finale pomerila v spretnosti. Kraguljčke je prva v zrak dvignila Vlasta in Dareta vrgla s kmetije. Ta svoje žalosti ni mogel skriti. "Ne vem, zakaj sem izgubil. Poskušal sem se čim bolj raztegniti po areni in s tem utruditi Vlasto, da bi ji potem lažje odvzel kraguljčke. Očitno nisem imel pravega sistema in je ona vzela meni kraguljčke. Občutek je brezvezen. Ni lep občutek, če greš tik pred koncem iz igre," je po boju izjavil razočarani tretjeuvrščeni Darko.

Žalosten pa ni bil le Darko, ampak tudi Matej, ki je mnenja, da si Vlasta finala ni zaslužila. Podobnega mnenja so bili tudi drugi tekmovalci. Razen Esade in Simona so si namreč vsi v finalu želeli videti Misloviča.

Žiranta za Darka in Vesno v finalu

Jože Činč pa si v finalnem dvoboju ni želel videti le Darka, ampak tudi Vesno, čeprav je vesel za novega lastnika kmetije. "Vsekakor mu jo privoščim," nam je povedal in dodal: "Dobro mu je postlano, kako pa bo dalje vozil, pa je odvisno od njega."

Lara Jankovič je prav tako priznala, da je kljub veselju za Mateja "malce žalostna, da na teh dveh mestih danes vseeno nista sedela Darko in Vesna. Težko bi se odločila, vendar bi se morda vseeno za Vesno, ker je poleg pridnosti in srčnosti, ki sta jo pokazala oba, pokazala tudi veliko zrelost, pozitivizem. Zame je prav gotovo zmagovalka, saj je še vedno z dvignjeno glavo prenesla vse napade osmih tednov." Vendar verjame tudi v Mateja: "Verjamem, da bo znal iz te kmetije marsikaj narediti."

Kmetijo "izumili" Švedi

Kmetija je sicer resničnostni šov, ki ga je ustvarila švedska produkcijska skupina Strix in je bila predvajana že v 25 državah. V Sloveniji se je letos na programu Pop TV odvila četrta sezona, zmagovalci šovov v njegovi zgodovini pa so bili Daša Hliš, Cirila Jeršin in Goran Breščanski – vsi so domov odnesli denarno nagrado v višini 50 tisoč evrov.

Komentarjev 4
  • Jože Sukič 12:53 12.december 2011.

    Če je igra mora biti poštena -POP TV ni znal poskrbet za prava pravila.Vse se je obrnilo na glavo.Matej si zasluži kmetijo a ne tako kot -1 Darko-2 Vesna. Darko brez napake.Vesna z manjšimi ispadi--in šele nato ...prikaži več vsi ostali.Kot tretji matej, ki pa ima več napak prejšnja.Njegovo početje na kmetiji ni bilo pošteno-preveč je videl napake drugih sebe samega pa imel za najbolšega. NI POŠTENO, da je zaupanje družine, da ga je vzela nazaj izkoristil za imenioteto.Pošteno bi bilo, da prinese denar in potem naj se družina odloči ali mu ga bo dala.Hvala bogu , da je vsega konec.

  • Fulmmer 06:38 12.december 2011.

    KRUHA IN IGER ! (vedno bližje smo temu.....)

  • ježek 22:29 11.december 2011.

    hvala bogu, da je konc tega sranja...