Magazin > Film & Glasba & TV
27 ogledov

José Carreras prihaja v Ljubljano

Po naših informacijah naj bi vstopnice stale v povprečju okoli 60 evrov. (Foto: Žurnal24 main
V četrtek, 23. maja, bo v Ljubljani zažvrgolel svetovno znani tenorist José Carreras.

Svetovno znani tenor José Carreras bo v družbi Simfoničnega orkestra RTV Slovenija znova nastopil v Sloveniji. Slavnega pevca bo 23. maja ob 20. uri gostil nov pokriti poletni avditorij na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

''Ljubljana je zame posebno mesto,'' pravi Carreras. Priljubljeni pevec se je za prihajajoči koncert odločil, da vsem svojim oboževalcem napiše zelo osebno sporočilo: ''Naj vam priznam, da enostavno obožujem slovensko občinstvo. Že na prejšnjih koncertih sem začutil posebno vez z vami. Ste dobrosrčni, polni entuziazma ter glasbeno izobraženi. V veliko čast mi je, da lahko ponovno nastopim za vas! Na Ljubljano me veže tudi sodelovanje s fantastičnim orkestrom RTV Slovenija, s katerim sem februarja posnel nekaj pesmi za svoj novi album, ki bo izšel septembra 2013. Hvaležen sem, da sem lahko sodeloval z vrhunskim orkestrom, rezultat bo zagotovo odličen. Imam še en, zelo poseben in oseben razlog, zakaj mi je Ljubljana še posebej pri srcu. Moj zdravnik Ciril Rozman je bil rojen v Ljubljani. Rozman (pomemben član Carrerasove fundacije za zdravljenje levkemije, op. a.) mi je, ko sem zbolel za levkemijo, rešil življenje. Je moj dober prijatelj, in kadarkoli obiščem Ljubljano, se spomnim nanj in na njegovo nesebično pomoč.''

Carreras je prepričan, da bodo obiskovalci uživali v programu, ki ga je pripravil posebej za slovensko občinstvo. Mešanica opere, operete in strastne glasbe, kjer bo do izraza prišel mediteranski temperament. Slavnemu tenorju se bo na odru pridružila posebna gostja, sopranistka Simge Büyükede, gostujoči dirigent pa bo David Giménez.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.