Magazin > Film & Glasba & TV
4249 ogledov

Možina pravi, da so pogoste, RTV trdi drugače

Jože Možina mediaspeed
Novinar Jože Možina pravi, da je po poročanju o polpretekli zgodovini in razkrivanju udbomafijskih povezav pogosto deležen groženj in ustrahovanj.

Tako je bilo tudi prejšnji mesec, ko je Jožeta pred stavbo TV Slovenija pričakal razburjen gledalec, opremljen s transparenti. "Dogajalo se je že prej, predvsem pisno, tudi prejšnja leta – vedno ob temah, ki so se dotikale bodisi polpretekle zgodovine ali pa razkrivanja udbomafijskih povezav v sedanji državi. Vendar se je lani jeseni zgodilo, da sta bila na spletu dva zapisa, ki sta pozivala k moji fizični odstranitvi. Oba tožilstvo že obravnava. Ta sedanji primer je tretji. Šlo je za grožnjo in ustrahovanje, podrobnosti sem razložil tožilstvu, kjer je storilec že ovaden," je izdal Možina.

RTV Slovenija Magazin Grozil znanemu novinarju

Po drugi strani, so nam z TV Slovenija odgovorili, da so "dogodki, po katerih sprašujete, redki." So pa potrdili, da so primer Možine zaradi grožnje res predali v reševanje pristojnim organom.

Kljub neljubim dogodkom, pa Možina ne misli odstopiti s svojega področja raziskovanja: "Sem novinar in zgodovinar, ki skuša pošteno delati – predvsem tisto kar najbolje pozna – in to je polpretekla zgodovina. Napadi name niso posledica mojega 'slabega', ampak dobrega dela, saj je očitno, da grožnje nastopijo takrat, ko zmanjka argumentov."

 

Komentarjev 3
  • Matilda_Mahony 14:04 07.avgust 2018.

    Dobra novica za vse moje prijatelje. Podjetje, ki ponuja spletno dejavnost na domu... Kmalu po nekaj urah dela lahko zaslužite do 25.000 dolarjev mesečn0... Pridružite se nam in obiščite našo spletno stran za več podrobnosti ... Torej sem začel ..... ...prikaži več ........ ➤➤➤➤➤➤➤ www.Earn91.Com

  • tomaz 13:29 07.avgust 2018.

    Ja Možina, če drezaš v ogenj se kaj hitro opečeš. Drži se realnih zgodovinskih dejstev, ne poizkušaj jo spreminjati s individualnimi usodami ljudi, saj to se je dogajalo na obeh straneh. Za vsakim pričanjem najdeš nekoga, ki ima popolnoma diametralno ...prikaži večametralno usodo in svojo resnico.

  • leonardo 10:53 07.avgust 2018.

    Ja Možina, POŠTENO delaj, pa ne bo težav!

Sorodne novice