Magazin > Film & Glasba & TV
23 ogledov

Gaga sama med rockerji

Lady Gaga Reuters
Q Awards. Znani nominiranci za ene od najodmevnejših glasbenih nagrad.

Znani so nominiranci za nagrade glasbene revije Q, ki jih bodo podelili 22. oktobra v Londonu. Gre za eno od trojice najpomembnejših glasbenih nagrad v Evropi in eno od najodmevnejših glasbenih podelitev na svetu. Za nominirance lahko glas oddate tudi vi, in sicer na spletni povezavi Qthemusic.com/qawards2012. Največ nominacij, vsak po dve, imajo Blur, The Stone Roses, Noel Gallagher in Florence + the Machine. Med drugimi pa je za najboljšo samostojno izvajalko poleg Dizzeeja Rascala, Noela Gallagherja, Emeli Sandé in Florence Welch znova nominirana dobitnica dveh nagrad Q Adele, ki je lani odnesla kipca za najboljšo žensko izvajalko in najboljšo pesem (Rolling in the Deep).

Olimpijske igre kot glasbeni dogodek

Za najboljšega izvajalca na svetu (best act in the world today) so nominirane štiri britanske rock skupine (Blur, Coldplay, Muse in The Stone Roses) in ameriška pop pevka Lady Gaga. Za najboljšega novega izvajalca (best new act) se potegujejo Alabama Shakes, Alt-J, Django Django, Lianne La Havas in Frank Ocean. V kategoriji za najboljšo pesem (best track) so nominirani Florence + the Machine s Shake it Out, Fun z We Are Young, Gotye s Somebody That I Used to Know, Plan B z Ill Manors in Rizzle Kicks z Mama Do the Hump. Za najboljši album se boste odločali med El Camino (The Black Keys), Standing at the Sky's Edge (Richard Hawley), Given to the Wild (The Maccabees), Sonik Kicks (Paul Weller) in The Bravest Man in the Universe (Bobby Womack). V končni izbor najboljših koncertnih izvajalcev (best live act) so se uvrstili Blur, The Cribs, Radiohead, Bruce Springsteen in The Stone Roses. “Britanski bendi in pesmi so letos olimpijske igre spremenili v največji glasbeni dogodek na svetu. Videli smo neverjetne vrnitve skupin Blur in The Stone Roses. Vsi nominiranci letošnjih nagrad Q so leto 2012 naredili nepozabno,” je prepričan odgovorni urednik revije Q Andrew Harrison.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.