Magazin > Film & Glasba & TV
16 ogledov

Emmyji – kljub predvidenim presenečenja

Tina Fey je dobila emmyja za najboljšo igralko v humoristični seriji, za isto se
1/41
Žurnal24 main
Ameriška filmska akademija je podelila televizijske nagrade emmy. Največja zmagovalka letošnjih je Tina Fey, ki je v kategoriji humoristična serija dobila kar tri emmyje.

Akademija je v Los Angelesu podelila ameriške televizijske nagrade emmy, ki so letos praznovale že 60. obletnico. Že s prvo nagrado so glasovalci pokazali, da bo tokrat leto povratnikov, torej igralcev, ki so že v preteklosti dobili emmyja. Najboljši stranski igralec v humoristični seriji je že tretjič zaporedoma postal Jeremy Piven, ki igra v seriji Entourage. Sledila mu je najboljša stranska igralka v humoristični seriji po mnenju žirije, in sicer Jean Smart za serijo Samantha Who.

Nadaljevalo se je z dramo. A le pri nagradah. Željko Ivanek je postal najboljši stranski igralec v dramski seriji za vlogo hitro govorečega odvetnika v Damages. Žensko nagrado pa si je zaslužila veteranka televizijskih zaslonov Dianne Wiest za vlogo psihoterapevtke v seriji In Treatment.

In še prestižnejše nagrade
Glenn Close je dobila emmyja za najboljšo igralko v dramski seriji, in sicer za vlogo neizprosne odvetnice v seriji Damages, najboljša igralka v humoristični seriji pa je postala Tina Fey za 30 Rock, ki je prav tako kot Glenn veljala za favoritinjo v svoji kategoriji. Prva je tako domov odnesla svojega drugega emmyja, druga pa prvega. Kljub temu pa je Feyeva dobila tudi nagrado za najboljši scenarij za humoristično serijo 30 Rock.

Med moškimi je slavil Alec Baldwin, ki je postal najboljši igralec, in sicer v televizijski satiri 30 Rock. Najboljši v kategoriji dramska serija pa je postal Bryan Cranston za vlogo v Breaking Bad.

Najboljša dramska serija je letos Mad Men, najboljša humoristična serija pa je postala 30 Rock.

Jeff Probst in Heidi Klum, ki se je med podelitvijo tolikokrat preoblekla, da smo nehali šteti. © Reuters

 
Gostitelji in podeljevalci
Organizatorji so se letos pametno odločili za kar pet gostiteljev, ki pa niso bili izbrani naključno. Vsi so namreč tekmovali v najnovejši kategoriji za najboljšega voditelja resničnostne serije. Od Ryana Seacresta , Heidi Klum , Toma Bergerona , Howieja Mandela in Jeffa Probsta si je emmyja po mnenju žirije zaslužil prav slednji. Nagrado so seveda podelili na koncu, vendar so se tudi ostali štirje gostitelji zabavali, zato zamer ni bilo videti.

Vlogo podeljevalcev so tokrat odlično opravili Christina Applegate , Candice Bergen , David Boreanaz , Wayne Brady , Lauren Conrad , Jimmy Kimmel  in Kiefer Sutherland .

Napovedovanje zahtevno delo
Nagrade emmy so sicer znane po zanimivih podelitvah in nemogočem napovedovanju zmagovalcev. Nihče namreč vnaprej ne ve, po katerih kriterijih kritiki izberejo najboljšo serijo. Gledalci in igralci lahko ugibajo in ugibajo, a recepta za uspeh ni ugotovil še nihče. Ime zmagovalca vedno preseneti.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.