Magazin > Film & Glasba & TV
10097 ogledov

Dobili smo zmagovalca Eme 2018

Ema 2018
1/27
Saša Despot
Na Portugalsko gre …

Zmagovalka Eme 2018 je Lea Sirk s pesmijo Hvala, ne! Na drugem mestu sta tako kot lani pristala BQL.

Ema 2018 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Na letošnji Emi so se sicer za zmago potegovali še Indigo s skladbo Vesna, INA SHAI, ki je zapela Glow, BQL s pesmijo Promise, Marina Martensson s skladbo Blizu, Lara Kadis se je predstavila z Zdaj sem tu, Proper s pesmijo Ukraden cvet, Nuška Drašček pa je zapela pesem Ne zapusti me zdaj.

O zmagovalcu Eme so s telefonskim glasovanjem odločali poslušalci in gledali ter predstavniki šestih žirij. Vsako žirijo je sestavljalo pet članov. Poslušalci in gledalci so prispevali 50 odstotkov glasov (252 točk), žirije pa preostalih 50 (252 točk). V primeru, da bi imeli dve pesmi enako število točk, je zmagovalna tista, ki je prejela največ točk poslušalcev in gledalcev. Z ene telefonske številke se je lahko glasovalo le 5-krat.

Žirije so skupaj največ glasov namenile pesmi Hvala, ne! (Lea Sirk), na drugem mestu je pristala skladba Zdaj sem tu (Lara Kadis), na tretjem pa Promise (BQL). Medtem ko so si bile vse slovenske žirije edine in največ točk namenili Sirkovi, je tuja 12 točk podelila Ini Shai.

Gledalci so največ točk (72 točk) namenili BQL,  60 točk Ne zapusti me zdaj, 48 točk je dobila pesem Hvala, ne!

Žirije za finalni izbor so bile razdeljene po različnih sklopih, in sicer so jih sestavljale žirija glasbenih izvajalcev (pevci in drugi izvajalci), žirija glasbenih ustvarjalcev (avtorji glasbe, besedil, aranžmajev) in producentov, radijska žirija (radijski uredniki, novinarji, voditelji), televizijska žirija (uredniki, voditelji, režiserji, koreografi, oblikovalci celostne podobe), žirija oboževalcev Pesmi Evrovizije (člani uradnega kluba oboževalcev Pesmi Evrovizije, OGAE Slovenija) in mednarodna žirija (glasbeni izvajalci in ustvarjalci, televizijski in radijski ustvarjalci, novinarji, predstavniki založb/založniki).

Emo 2018 sta povezovala Vid Valič in Raiven. Slednja je gledalce razveselila tudi z glasbenim nastopom, na odru pa smo videli tudi Majo Keuc, ki je predstavila svoj novi singel, in lanskoletnega zmagovalca Eme Omarja Naberja.

Žirije so predstavili na koncu, da bo "manj smrtnih groženj“, se je pošalil Valič. Lani je bila jeza na žirijo velika. Oboževalci BQL so s peticijo zahtevali ukinitev žirije, saj sta brata Piletič od gledalcev dobila 8000 glasov več kot Omar, a jima žirija ni bila naklonjena, zato je v Ukrajino odpotoval Naber.
 

Slovenija bo nastopila na drugem polfinalu Evrovizije, ki bo 10. maja v Lizboni.

 

Komentarjev 12
  • peter992 10:12 25.februar 2018.

    Letos bomo spet prvi-DOMA

  • perhan63 10:09 25.februar 2018.

    glavn da bo šla miša plastik molk mal u šoping kjer že je evrogaysong

  • marjan35 09:54 25.februar 2018.

    Nevem kje ste tega kretena Valiča bobrali za zasrat...