Magazin > Film & Glasba & TV
25 ogledov

Dekle z zmajskim tatujem za zamudnike

Dekle z zmajskim tatujem Kolosej
Vsako nedeljo si v Kinodvoru lahko ogledate predstavo, ki ste jo v času predvajanja v kinematografih zamudili. Tokratni film za zamudnike je Dekle z zmajskim tatujem (Män som hatar kvinnor), ujemite ga ob 19. uri.

Pred štiridesetimi leti je Harriet Vanger izginila z družinskega srečanja na zasebnem otoku v lasti vplivnega in premožnega klana Vanger. Njenega telesa niso nikoli odkrili, Harrietin stric Henrik (Sven-Bertil Taube) pa je prepričan, da je morilec član njegove tesno povezane, a disfunkcionalne družine. Zato najame novinarja Mikaela Blomkvista (Michael Nyqvist) in tetovirano, problematično, a spretno hekerico Lisbeth Salander (Noomi Rapace), da raziščeta Harrietin umor. Ko povežeta izginotje s številnimi grotesknimi umori, ki so se zgodili pred štiridesetimi leti, prihaja na površje temna, grozljiva preteklost rodbine Vanger.

Režiser Niels Arden Oplev je želel posneti film s skandinavskim vzdušjem, ki bi bil zvest evropski filmski tradiciji in se hkrati zgledoval po ameriški spretnosti v snemanju trilerjev – pri filmih, kot so Nikita, Ko jagenjčki obmolknejo in Zodiak.

Cena redne vstopnice je 4,95 evra, za vstopnico s popustom za starejše od 60 let, mlajše od 14 let, dijake in študente pa boste odšteli 4,25 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.