Magazin > Film & Glasba & TV
27 ogledov

Četrti najboljši začetek predvajanja

(Foto: Kolosej) Žurnal24 main
Najnovejši del Piratov s Karibov zelo dobro pluje – že po prvem vikendu predvajanja se je zavihtel na vrh najbolj gledanih filmov v tujini ter poskrbel za četrti najvišji zaslužek vseh časov.

Četrtemu delu franšize Piratov s Karibov: Z neznanimi tokovi 3D že po prvem vikendu predvajanja zelo dobro kaže, saj je skupno v blagajne kinematografov prinesel kar 346 milijonov dolarjev, kar ga postavlja na skupno četrto mesto največjih filmskih zaslužkarjev v svetu po prvem vikendu predvajanja.

Depp, Cruzova in ostali so ta konec tedna zaslužili 90,1 milijona dolarjev v Severni Ameriki, s čimer so prevzeli vrh najboljših začetkov predvajanja v letošnjem letu od dosedanjih Vin Dieslovih Hitrih in Drznih 5, v tujini pa so poskrbeli za veličastnih 256,3 milijona dolarjev zaslužka.

Film je avstralske blagajne napolnil z 9,6 milijona dolarjev, v ZDA pa z 84,7 milijona dolarjev. V Združenem kraljestvu in Irski je imel 18,3 milijona dolarjev zaslužka, na Kitajskem pa 18,8 milijona dolarjev.

Največ ogledov v prvem vikendu predvajanja po svetu sicer beleži Harry Potter in Princ mešane krvi (393 milijonov dolarjev zaslužka), sledita mu Spider-Man 3 (381 milijonov dolarjev) ter tretji del Piratov s Karibov: Na robu sveta (357 milijonov dolarjev).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.