Magazin > Film & Glasba & TV
32 ogledov

Adrenalinski filmski dan

Nanga Parbat Kinodvor
(fis)Kulturni dan bo v Kinodvoru danes in jutri postregel z adrenalinom. Nocoj ob 19.15 si boste tako lahko ogledali film Nanga Parbat, ki mu bo sledil pogovor v kavarni.

Nanga Parbat, junija leta 1970. Brata Reinhold in Günther Messner osvojita vrh himalajskega osemtisočaka po dotlej nepreplezani Rupalski steni. Med spustom Güntherja zasuje plaz in Reinhold se po neuspešnem iskanju sam vrne v tabor. Soočiti se mora z obtožbami, da je za gorski podvig žrtvoval bratovo življenje.

Filmska rekonstrukcija zgodovinskega vzpona Reinholda in Güntherja Messnerja na Nanga Parbat razkriva ozadje tragične smrti mlajšega od bratov. Spektakularna epska pustolovščina v tradiciji nemškega gorniškega filma je hkrati pretresljiva zgodba o odgovornosti in soočanju s krivdo. Film je štirideset let po dogodkih znova povzročil razburjenje v svetovni alpinistični srenji.

Najtežje v Alpah
Ogledali si boste tudi predfilm Najtežje v Alpah (Hardest of the Alps), ki ga predstavlja BOFF (Bovec Outdoor Film Festival) in je prejel nagradno za najboljši kratki film.

Film pripoveduje o romanju dveh španskih plezalcev mlajše generacije, bratov Pou. S svojim avtodomom sta prepotovala Alpe in spoznala alpske plezalske legende, ki so plezanje spremenili za vedno.

Cena vstopnice je 4,95 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.