Magazin > Film & Glasba & TV
48 ogledov

650 nepozabnih izkušenj

(Foto: Facebook) Žurnal24 main
Za zaključni velikonočni zajtrk festivala Exodos lahko v Stari mestni elektrarni - Elektro Ljubljana uživate v rekonstrukciji Teje Reba z naslovom 650 izkušenj (zgodovine telesa, ki še ni bilo oropano).

650 izkušenj (zgodovine telesa, ki se ni bilo oropano) je nadaljevanje rekonstruiranja dela Tatsumija Hijikata (začetek je bil del predstave Fake it! Janeza Janše).

Hijikata je bil japonski koreograf, plesalec in pisec, poznan kot izumitelj plesa butoh v šestdesetih letih prejšnjega stoletja. Nekega dne je izjavil, da se butoh lahko zgodi povsod, zato se je porajalo vprašanje, kaj in kje je ta povsod. Toda, kako pravzaprav raziskati ustvarjalno delo umetnika, ki je živel v popolnoma drugem času in na drugem koncu sveta? Ali ni vsak poskus rekonstruiranja mogoč in nemogoč hkrati? In predvsem, kakšne smisle tem ugotovitvam dati?

Teja Reba in Loup Abramovici sta s pomočjo ekipe sicer naletela na luknje, a jih preoblikovala, izrisala nekaj sledi in jih prevedla v ljubezensko petje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.