Ste za malo drugačno predjed ali pa le prigrizek ob kozarcu dobrega vina? Goste razvajajte s pikantno dunajsko solato s slaniki.
Sestavine:
- 250 g slanikov sherry (zelo kakovostni slaniki)
- 200 g krompirja (kuhanega)
- 1 jabolko
- 1 zrela hruška
- 80 g kislih kumaric (majhnih)
- 50 g korenja
- 50 g rumene kolerabe
- 100 g majoneze ali crème fraîche
- 100 ml kisle smetane
- 1 čebula (rdeča, narezana na kocke)
- sol
- poper
- koriander
- svež koper (in/ali peteršilj po okusu)
- 4 prepeličja jajca (kuhana)
- motovilec (ali orehi za okras)
Priprava:
- Za dunajsko solato s slaniki najprej na kocke narežemo kuhan krompir, sadje, kisle kumarice in kuhano korenasto zelenjavo (korenček in rumeno kolerabo). Slanike narežemo na večje kose in odstranimo kosti.
- Majonezi primešamo kislo smetano in dodamo začimbe. Dodamo drobno nasekljano rdečo čebulo in premešamo. Za nekaj ur postavimo v hladilnik, da se okusi povežejo.
- Postrežemo na hladne krožnike. Olupimo in prepolovimo kuhana prepeličja jajca in z njimi okrasimo solato. Dunajsko solato s slaniki polepšamo z mariniranim motovilcem.