Magazin
166 ogledov

Dunajska solata

dunajska solata Blanka Kefer
Ste za malo drugačno predjed ali pa le prigrizek ob kozarcu dobrega vina? Goste razvajajte s pikantno dunajsko solato s slaniki.

Sestavine:

  • 250 g slanikov sherry (zelo kakovostni slaniki)
  • 200 g krompirja (kuhanega)
  • 1 jabolko
  • 1 zrela hruška
  • 80 g kislih kumaric (majhnih)
  • 50 g korenja
  • 50 g rumene kolerabe
  • 100 g majoneze ali crème fraîche
  • 100 ml kisle smetane
  • 1 čebula (rdeča, narezana na kocke)
  • sol
  • poper
  • koriander
  • svež koper (in/ali peteršilj po okusu)
  • 4 prepeličja jajca (kuhana)
  • motovilec (ali orehi za okras)

Priprava:

  • Za dunajsko solato s slaniki najprej na kocke narežemo kuhan krompir, sadje, kisle kumarice in kuhano korenasto zelenjavo (korenček in rumeno kolerabo). Slanike narežemo na večje kose in odstranimo kosti.
  • Majonezi primešamo kislo smetano in dodamo začimbe. Dodamo drobno nasekljano rdečo čebulo in premešamo. Za nekaj ur postavimo v hladilnik, da se okusi povežejo.
  • Postrežemo na hladne krožnike. Olupimo in prepolovimo kuhana prepeličja jajca in z njimi okrasimo solato. Dunajsko solato s slaniki polepšamo z mariniranim motovilcem.

Več receptov za okusne solate poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.