Pogrejte se z gosto in aromatično drobnjakovo juho, ki ji po želji primešate hrustljave kruhove kocke s česnom in oljčnim oljem.
Sestavine:
- 50 g drobnjaka
- 1 čebula
- 6 krompirjev (srednje velikih)
- 2 jedilni žlici oljčnega olja
- 500 ml zelenjavne juhe (iz jušne kocke ali sveža)
- 4 jedilne žlice sladke smetane
- sol
- poper
Priprava:
- Za pripravo drobnjakove kremne juhe olupimo in na kocke narežemo čebulo, prav tako olupimo in na kolobarje narežemo krompir.
- Na oljčnem olju prepražimo čebulo, da postekleni, in jo zalijemo z juho. Dodamo kolobarje krompirja in pustimo približno 20 minut kuhati, dokler se krompir ne zmehča.
- Dodamo drobnjak in vse skupaj zmešamo s paličnim mešalnikom.
- Ko je juha enakomerno spasirana in je lepe zelene barve, ji dodamo sladko smetano in jo po potrebi začinimo s soljo in poprom.
- Če želimo, da bo juha še bolj kremna, dodamo škrobno moko ali naribamo en krompir.
- Izjemen recept za turobne zimske dni. Drobnjak se vedno dobi svež, barva juhe pa poskrbi, da smo takoj boljše volje.
Nasvet:
Če želimo še poseben jušni vložek za drobnjakovo kremno juho, poskusimo na primer ribo kot jušni vložek. Ribo po lastni izbiri narežemo na manjše trakove. Po okusu začinimo, povaljamo v nekaj moke in popečemo na oljčnem olju. Pečene trakove položimo v drobnjakovo juho in postrežemo.
več receptov za juhe poiščite tukaj!