Imate radi krhke pustne flancate? Če jih še nikoli niste pripravljali, vam bo v pomoč spodnji recept.
Sestavine:
- 25 dag moke
- 2 jajci
- 5 dag sladkorja v prahu
- 2 dag masla
- 2 žlici ruma
- ščepec soli
- limonina lupinica
- olje
- sladkor v prahu (za posipanje)
Priprava:
- Za krhke flancate v posodo stresite moko, jajca, sol, sladkor in zmehčano maslo ter maso dobro pregnetite, da dobite gladko testo.
- Med gnetenjem dodajte rum in limonino lupinico. Če je testo pretrdo, dodajte malce mleka.
- Testo pokrijte in pustite počivati eno uro.
- Nato testo razvaljajte in ga s koleščkom razrežite na pravokotnike. Pravokotnike zarežite in oblikujte flancate. Lahko si pomagate z daljšo pletilno iglo ali kar z roko.
- Za kratek čas, le toliko, da zlato porumenijo, jih polagajte v vroče olje.
- Ocvrte flancate dobro odcedite in še tople potresite s sladkorjem v prahu.