Magazin
1071 ogledov

Domači krhki flancati

Krhki flancati namesto (ali poleg) krofov? Žurnal24 main
Imate radi krhke pustne flancate? Če jih še nikoli niste pripravljali, vam bo v pomoč spodnji recept.

Sestavine:

  • 25 dag moke
  • 2 jajci
  • 5 dag sladkorja v prahu
  • 2 dag masla
  • 2 žlici ruma
  • ščepec soli
  • limonina lupinica
  • olje
  • sladkor v prahu (za posipanje)

Priprava:

  • Za krhke flancate v posodo stresite moko, jajca, sol, sladkor in zmehčano maslo ter maso dobro pregnetite, da dobite gladko testo.
  • Med gnetenjem dodajte rum in limonino lupinico. Če je testo pretrdo, dodajte malce mleka.
  • Testo pokrijte in pustite počivati eno uro.
  • Nato testo razvaljajte in ga s koleščkom razrežite na pravokotnike. Pravokotnike zarežite in oblikujte flancate. Lahko si pomagate z daljšo pletilno iglo ali kar z roko.
  • Za kratek čas, le toliko, da zlato porumenijo, jih polagajte v vroče olje.
  • Ocvrte flancate dobro odcedite in še tople potresite s sladkorjem v prahu.

več slastnih pustnih receptov preberite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.