Lahko ga pripravimo čisto na hitro in prav tako ga lahko na hitro tudi zmanjka – še toplega. Naj zadiši po kakavu in rumu.
Potrebujete:
- 12 dag masla,
- 18 dag sladkorja,
- 4 jajca,
- 2 dl mleka,
- 2 žlici ruma,
- 30 dag moke,
- pecilni prašek,
- 5 dag naribane čokolade,
- 2 žlici kakava.
Priprava:
- Mehko maslo dobro umešajte, nato izmenjaje dodajajte sladkor in rumenjake, nekaj sladkorja prihranite za sneg. Dobro umešajte, prilijte rum in mleko in dodajte polovico moke. Gladko zmešajte.
- Iz beljakov stepite čvrst sneg, vanj dodajte prihranjen sladkor, nato sneg primešajte prej pripravljeni masi, posujte še preostalo moko, dodajte pecilni prašek in nežno zmešajte v gladko penasto zmes.
- Testo razdelite na dva dela. V en del primešajte naribano čokolado in kakav. V pomaščen model za peko izmenično vlivajte belo in temno maso, na koncu z vilico rahlo oblikujte vzorec v testu. Pecite v pečici, ogreti na 200 stopinj, okoli 45 minut.
- Kolač bo še boljši, če ga boste ohlajenega prelili s čokolado.
Dober tek!