Magazin
203 ogledov

Dan za klasične palačinke!

palačinke Blanka Kefer
Po napornem prvem delovnem dnevu v tednu se bodo palačinke še kako prilegle. Privoščite si tiste klasične z veliko marmelade!

Sestavine:

  • 150 g moke (gladke)
  • ščepec soli
  • 4 jajca
  • 1/4 l mleka
  • olje
  • košček masla (ali stopljenega masla)
  • marmelada (na primer marelična, jagodna, za premaz)
  • sladkor v prahu (za posip)
  • kanček mineralne vode

Priprava:

Za palačinke z marmelado pomešamo jajca, moko in mleko ter dodamo ščepec soli. Po želji lahko dodamo še malo mineralne vode, da testo postane bolj zračno.

V ponvi segrejemo nekaj olja, ki smo mu dodali malo masla. Z zajemalko v ponev prilijemo nekaj mase, tako da je dno ponve popolnoma (in na tanko) prekrito. Palačinke na obeh straneh popečemo do zlato rjave barve (približno minuto, dve).

Ko so palačinke gotove, jih premažemo z marmelado, zvijemo in posipamo s sladkorjem v prahu.

VEČ RECEPTOV ZA PALAČINKE

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.