Pogrejte se s klasično cvetačno juho, ki jo drugačno in malce bolj pikantno naredite z gorgonzolo.
Potrebujete:
- 1 veliko cvetačo
- 2 krompirja
- olivno olje
- 2 majhni čebuli
- 1 strok česna
- 1 dl (kisle) smetane
- 15 dag gorgonzole
- sol
- poper
Priprava:
- Cvetačo očistite in razdelite na cvetove.
- Čebulo olupite in narežite na tanka kolesca, krompir olupite in narežite na majhne kocke.
- Na malo olivnega olja popražite čebulo.
- Dodajte cvetačo in krompir, kratko popražite in prilijte liter vroče vode.
- Solite, zavrite in na šibkem ognju kuhajte slabih dvajset minut.
- Juho pretlačite ali zmeljite s paličnim mešalnikom.
- Vmešajte smetano, začinite s sveže mletim poprom (ali s čilijem), po potrebi dosolite.
- Postrezite z na majhne kocke narezano gorgonzolo in po želji z opečenimi kruhki ali prepečencem.
- Juhi okus in barvo lahko spremenite s korenčkom, porom, peteršiljem ...
Dober tek!