Le kdo bi se lahko uprl omamni čokoladni piti?
za testo
250 g moke
125 g masla
3 ščepci sladkorja
za čokoladno kremo
400 g temne čokolade
1,5 dl mleka
2,5 dl sladke smetane
2 jajci
Priprava
V posodi zmešajte maslo, sladkor in 4 žlice vode ter počasi segrevajte, da se sestavine stopijo. Nato odstavite in ohladite.
Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Ohlajeni masleni mešanici dodajte moko in vse skupaj premešajte, da dobite gladko testo.
Testo razvaljajte in ga položite v okrogel pekač ter ga prebodite z vilico. Pecite dobrih 20 minut.
Nad paro raztopite čokolado. Med topljenjem jo počasi mešajte in ji prilivajte mleko in sladko smetano. Ko se stopi, jo odstavite.
Jajci in sladkor z električnim mešalnikom penasto umešajte in jih vlijte v stopljeno čokoladno zmes. Premešajte in vlijte na pečeno testo.
V pečici, segreti na 120 stopinj, pri odprtih vratih pito sušite toliko časa, da se preliv strdi.
Pito vzemite iz pečice in ohladite. Preden jo ponudite, jo okrasite s sladko smetano.
Dober tek!