Magazin
55 ogledov

Čokoladna gnezdeca

kolački manca Borko
Potica najmlajših verjetno ne bo navdušila tako kot tile kolački, ki jih okrasite s čokoladnim namazom in bomboni v obliki pisanih pirhov.

Potrebujemo:

  • 180 g sladkorja,
  • 60 g masla,
  • lupinico ene biolimone,
  • 1 vaniljev sladkor,
  • 200 g moke,
  • 1/4 čajne žličke soli,
  • 1 čajno žličko pecilnega praška,
  • 2 jajci,
  • lonček kisle smetane,
  • 140 g mlečnega namaza,
  • 100 g črne čokolade,
  • 1 dl mleka,
  • 30 g sladkorja v prahu;
  • papirčke za kolačke,
  • pisane bombone za okrasitev.

Priprava:

  • Pečico ogrejte na 175 stopinj Celzija in pekač za kolačke obložite s papirčki za peko.
  • Limonino lupinico nastrgajte, ji dodajte navaden in vaniljev sladkor ter vse skupaj dobro premešajte.
  • Fino moko presejte skupaj s soljo in pecilnim praškom.
  • K sladkorni mešanici dodajte na sobno temperaturo ogreto maslo in vse skupaj stepajte z mešalnikom vsaj tri minute.
  • Ubijte jajci in ju stepite skupaj s polovico lončka kisle smetane. Drugo polovico prihranite za nadev.
  • K masleno-sladkorni mešanici dodajte tretjino moke ter premešajte z mešalnikom. Nato postopoma dodajajte jajčno mešanico in moko, dokler ne dobite homogene zmesi.
  • Testo naložite v pripravljene modelčke in kolačke pecite približno 22 minut. Z zobotrebcem preverite, ali so pečeni.
  • Med pečenjem pripravite nadev. Stopite čokolado z mlekom in jo primešajte mlečnemu kremnemu namazu. Primešajte tudi preostanek kisle smetane in sladkor v prahu.
  • Pečene kolačke ohladite, jih namažite z nadevom in obložite s pisanimi bomboni.
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.