Magazin
40 ogledov

Čokolada prihodnosti se ne bo topila

čokolada Shutterstock
Z novimi tehnologijami prihaja tudi nova čokolada, ki bo odporna na visoke temperature. Čokoholiki bodo tako lahko v tablici čokolade uživali tudi na plaži. Brez skrbi, da bi se ta stopila.

Britanska tovarna čokolade Cadbury je s pomočjo pravega razmerja in teksture sladkorja ter z odvzemanjem maščob ustvarila mlečno čokolado, ki se ne bo stopila niti sredi največje poletne vročine. V trdem stanju naj bi kar tri ure ostala tudi pri temperaturah do 40 stopinj Celzija. Klasična mlečna čokolada se začne topiti pri 37 stopinjah Celzija.

Čokolada naj bi bila dostopna na vročih tržiščih, kot sta Brazilija in Indija, zaradi česar pa so največji britanski ljubitelji čokolade razočarani, saj ne bodo morali preizkusiti čokolade, ki so jo "ustvarili sam"“.

Komentarjev 1
  • povejmi 15:24 02.januar 2013.

    spoštovani avtor članka,lepo prosim preverite ponudbo čokolad v tropskih državah: take čokolade, ki se ne topijo na vročini so ŽE LETA V PRODAJI v vsaki tamkajšnji trgovini. To vam povem iz prve roke.Lep dan.