Magazin
103 ogledov

Bulgur s kozicami

bulgur Blanka Kefer
Ko je vroče, se najbolj priležeta lahka malica ali kosilo. Poskusite bulgur.

Sestavine:

 

  • 600 g kozic
  • 200 g bulgurja
  • ca. 1 l zelenjavne juhe
  • 1 paprika (rdeča ali zelena)
  • 2-3 čebule
  • 1 jedilna žlica kristalnega sladkorja
  • sol
  • čilijevo olje (ali čili v prahu)
  • limonin sok
  • olje (za praženje)
  • nasekljana meta (za garniranje)

Priprava:

Za bulgur s kozicami pripravimo najprej čebulno omako. Čebulo olupimo, jo na drobno narežemo in jo na približno 3 jedilnih žlicah olja zelo počasi pražimo, da se zmehča.

Potresemo s sladkorjem in čebulo karameliziramo. Krepko posolimo in zalijemo s ca. 300 ml zelenjavne juhe (dlje kot kuhamo omako, več juhe lahko dodamo in močnejši je okus omake). Pustimo, da omaka zavre in jo po želji spasiramo ali zmiksamo. Začinimo z nekaj čilijevega olja ali čilija v prahu. Omaka naj ostane topla.

Papriki medtem odstranimo semena, jo narežemo na kockice in prepražimo na olju. Dodamo bulgur, zalijemo s ca. 500 ml juhe in kuhamo tako dolgo, da vpije bulgur vso juho. Medtem večkrat pomešamo. Začinimo.

Tik preden je bulgur kuhan, očistimo kozice, jih pokapamo z limoninim sokom in posolimo. V ponvi segrejemo olje in kozice na hitro, ca. 2 minuti dolgo, pražimo, da so na pol kuhane. Dodamo jih h kuhanemu bulgurju, pokrijemo s pokrovom in pustimo še malo stati.

Preden postrežemo, pokapamo čez bulgur s kozicami še čebulno omako in potresemo z nasekljano meto.

za več jedi s kozicami kliknite tukaj!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.