Magazin
3819 ogledov

Brizgani piškoti z marmelado

piškoti Norbert Tutschek
Brizgani piškoti z marmelado in obliti s čokolado se kar topijo v ustih. Specite jih!

Sestavine:

  • 200 g masla
  • 80 g sladkorja v prahu
  • 1 zavojček vanilijevega sladkorja
  • 1 žlička limonine lupine (neobdelane limone)
  • 1 ščepec soli
  • 1 jajce
  • 1 rumenjak
  • 150 g moke (gladke)
  • 150 g moke (ostre)
  • marmelada
  • 1 čokoladna glazura

Priprava:

  • Za brizgane piškote penasto stepemo maslo s sladkorjem v prahu, vanilijevim sladkorjem, limonino lupino in soljo. Beljak in rumenjak vmešamo počasi in posamezno.
  • Skupaj presejemo gladko in ostro moko ter previdno premešamo. Maso za testo napolnimo v vrečo za okraševanje s tulcem v obliki zvezde. Piškote previdno nabrizgamo na pekač obložen s pekovskim papirjem.
  • Pečico segrejemo na 200°C in pečemo ca. 12minut (odvisno od velikosti kosov, neprestano preverjajmo).
  • Potem ko se piškoti ohladijo, jih premažemo z marmelado in zlepimo.
  • Brizgane piškote po želji namočimo v čokolado in jih posušimo na mrežici.

Nasvet:

Brizgane piškote lahko po želji okrasimo tudi z vrečko za okraševanje ali vilico tako, da na njih narišemo čokoladne črte. Rezultat tega recepta za božično pecivo je čudovito krhko pecivo! Tao so lahko tudi slalstni božični piškoti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.