Brizgani piškoti z marmelado in obliti s čokolado se kar topijo v ustih. Specite jih!
Sestavine:
- 200 g masla
- 80 g sladkorja v prahu
- 1 zavojček vanilijevega sladkorja
- 1 žlička limonine lupine (neobdelane limone)
- 1 ščepec soli
- 1 jajce
- 1 rumenjak
- 150 g moke (gladke)
- 150 g moke (ostre)
- marmelada
- 1 čokoladna glazura
Priprava:
- Za brizgane piškote penasto stepemo maslo s sladkorjem v prahu, vanilijevim sladkorjem, limonino lupino in soljo. Beljak in rumenjak vmešamo počasi in posamezno.
- Skupaj presejemo gladko in ostro moko ter previdno premešamo. Maso za testo napolnimo v vrečo za okraševanje s tulcem v obliki zvezde. Piškote previdno nabrizgamo na pekač obložen s pekovskim papirjem.
- Pečico segrejemo na 200°C in pečemo ca. 12minut (odvisno od velikosti kosov, neprestano preverjajmo).
- Potem ko se piškoti ohladijo, jih premažemo z marmelado in zlepimo.
- Brizgane piškote po želji namočimo v čokolado in jih posušimo na mrežici.
Nasvet:
Brizgane piškote lahko po želji okrasimo tudi z vrečko za okraševanje ali vilico tako, da na njih narišemo čokoladne črte. Rezultat tega recepta za božično pecivo je čudovito krhko pecivo! Tao so lahko tudi slalstni božični piškoti.