Magazin
560 ogledov

Božični mafini

mafin, muffin Shutterstock
Božični mafini za pravo božično vzdušje. Najslastnejši bodo prav za božič.

Sestavine:

  • 250 g moke
  • 130 g sladkorja (ali 100 g medu)
  • 2 čajni žlički pecilnega praška
  • 1/2 čajne žličke sode bikarbone
  • 1 jajce
  • 60 g masla
  • 1/4 l mleka (ali pinjenca, jogurta)
  • 2–3 noževe konice božičnih začimb (po izbiri)

Priprava:

  • Jajce stepemo in dobro zmešamo s sladkorjem, maslom (ali oljem) in mlekom (ali pinjencem ali jogurtom).
  • Pecilni prašek, sodo bikarbono in božične začimbe po izbiri (cimet, ingver, začimbe za kuhano vino, začimbe za medenjake, klinčki, janež in podobno) zmešamo z moko. Po želji lahko dodamo drobno narezane mandlje. Počasi primešamo masi iz sladkorja in snega.
  • Maso takoj vlijemo v pekač za mafine in v pečici na srednji rešetki pečemo približno 20 minut pri 160 stopinjah Celzija.
  • Po želji lahko mafine prelijete s čokoladno glazuro ali okrasite.

Na kaj morate paziti:

  • Uporabite dve skledi, da boste vlažne in suhe sestavine mešali posebej. Šele nato zmešajte obe masi skupaj. Ne mešajte predolgo, saj mora biti testo grudasto in ne penasto. Mešate lahko z roko ali s paličnim mešalnikom na najnižji stopnji.
  • Testo pripravite hitro in ne pustite, da predolgo stoji, sicer mafini ne bodo tako krhki.
  • Jajca lahko nadomestimo z jabolčno čežano. Eno jajce nadomestite s približno 85 g jabolčne čežane.
  • Sladkor lahko nadomestite z medom v razmerju 3:2.
  • Če boste uporabili polnozrnato moko namesto navadne, morate dodati še nekaj vode.

VEČ BOŽIČNIH RECEPTOV NAJDETE TUKAJ

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.