Dan popestrite s sadnim božičnim kolačem, ki bo zadovoljil tudi zelo zahtevne okuse. Naj dom zadiši po praznikih.
Potrebujete :
- 10 dag masla
- 4 jajca
- 2 žlici ruma
- 10 dag sladkorja
- 20 dag kandiranega sadja
- 7 dag rozin
- cimet po okusu
- 12 dag moke
- 1/2 pecilnega praška
Priprava:
- Iz beljakov stepite trd sneg - proti koncu mešanja mu dodajte tri žlice sladkorja.
- Z mešalnikom penasto zmešajte maslo.
- Dodajte rumenjake in preostali sladkor in še kako minuto mešajte.
- Z metlico vmešajte rozine in kandirano sadje.
- Po zmesi razporedite tretjino snega in ga potresete s tretjino moke, pomešane s pecilnim praškom in cimetom.
- Z metlico previdno vmešajte v prej pripravljeno zmes.
- Postopek še dvakrat ponovite s preostalim snegom in moko.
- Namastite pekač in ga potresite z moko.
- Testo dajte v pekač in ga pečite pri 190 stopinjah 20 - 25 minut.
- Ko je pečen, ga posujte s sladkorjem v prahu.
Pa dober tek!