Magazin > Bizarno
37 ogledov

Knut je umrl zaradi utopitve

Ljubki Knut, ki je umrl 19. marca pred očmi obiskovalcev berlinskega živalskega Žurnal24 main
Slavni polarni medvedek Knut je umrl zaradi utopitve, potem ko se je zgrudil za posledicami vnetja možganske opne in padel v bazen v berlinskem živalskem vrtu, je potrdila obdukcija.

Nemški zvezdniški polarni medvedek Knut se je, potem ko se je zaradi zatekanja možganov zgrudil v bazen v svojem ograjenem prostoru, v njem utopil, so potrdili. Patologinja Claudia Szentiks je povedala, da je obdukcija štiriletnega Knuta, ki je dva tedna nazaj nenadno umrl, pokazala, da je imel vnetje možganske opne, zaradi česar so mu zatekali možgani, to pa je bila po vsej verjetnosti posledica infekcije.  

Sicer ni še točno jasno, kaj je povzročilo otekanje možganov, vendar so strokovnjaki že izločili steklino, botulizem in bolezen norih krav. Szentiksova prav tako zavrača namigovanja skupin za zaščito živali, da je bil Knut travmatiziran zaradi življenja v živalskem vrtu ter pri tem poudarja, da ni bilo nobenih znakov kroničnega stresa. Poleg tega dodaja, da tudi če se Knut ne bi utopil po tem kolapsu, vseeno ne bi preživel poškodb, ki mu jih je povzročilo vnetje možganske opne.

Polarni medvedi navadno sicer živijo od 15 do 20 let v divjini in celo dlje časa v ujetništvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.