Izumitelj Mark Zable pravi, da je potreboval tri leta, da je odkril, s kakšno kuharsko metodo se ustvari ocvrto pivo. Zagotavlja, da je priprava povsem preprosta, kljub temu pa ni želel izdati, če je pri tem uporabil kakšne posebne sestavine.
Priprava
Za pripravo potrebujete posebne žepke iz testa, ki jih je razvil Zable in na prvi pogled spominjajo na raviole. Pivo zlijete v žepek, nato pa ga potopite v olje, ki ste ga segreli na 375 stopinj. Pivo se mora cvreti približno dvajset sekund, kar je več kot dovolj, da v njem ostane ves alkohol.
Prvi poskuševalci so nad ocvrtim pivom navdušeni, njegov okus pa opisujejo kot naravnost čudovit. "Nikomur še ni uspelo ocvreti pijače. Vse skupaj je približno tako, kot da ste najprej ugriznili v vročo presto, nato pa naredili požirek piva," je opisal izumitelj Mark Zable.
Vsi ljubitelji piva si bodo Zablov izum kmalu lahko privoščili tudi doma, saj bodo žepki iz testa na voljo v ameriških trgovinah. Seveda pa jih bodo lahko kupile le osebe nad 21 let.