Tam je namreč glavni kuhar Elie Daviron prav ponosen, da je njegov novi meni nekaterim strankam obrnil želodec in da nekateri potrebujejo vsaj tri alkoholne pijače, da si upajo pojesti njegove jedi. Kuhar izvaja gastronomski eksperiment, kot je poimenoval selekcijo žuželčjih tapasov.
Poleg običajnih jedi so namreč na meniju jedi s kobilicami, hrošči, škorpijoni in dvema vrstama črvov. Šestindvajsetletni kuhar iz Montpelliera na jugu Francije se je pred leti začel zanimati za to, kako bi lahko žuželke v prihodnosti postale povsem običajen vir proteinov v Evropi.
Po letošnji objavi poročila Združenih narodov o užitnih žuželkah pa je spoznal, "da ljudje čakajo na nekoga, ki se bo lotil česa takšnega". Daviron je od podjetja, ki ima dovoljenje za uvažanje posušenih žuželk, naročil izbor ter začel eksperimentirati z recepti. Sestavil je pet receptov, med njimi za škorpijona s poprom, hrošče s kumarami, ingverjem in grahom ter kobilice z jajcem.
23
ogledov
Bar z jedmi, ki obračajo želodce
Če želite svoje brbončice podražiti z eksotiko, potem med obiskom Pariza zavijte v bar v znamenitem predelu Montmartre.