Za zdravo kosilo pripravite kašo z zelišči, ostanke pa prihranite za malico, ki jo lahko vzamete seboj v službo.
Sestavine:
- 400 g ajdove kaše
- 2 žlici olja
- 1/4 čebule
- zelišča (drobno sesekljana, peteršilj, majaron, timijan, šetraj in zelena)
- sol
- poper
- 1 l jušne osnove
Priprava:
- Za ajdovo kašo z zelišči kašo najprej dobro operemo in odcedimo. Čebulo sesekljamo in jo damo v posodo, v kateri smo segreli nekaj olja. Dodamo še kašo in oboje pražimo okoli 5 minut.
- Premešamo in zalijemo z jušno osnovo. Ko zavre, damo na manjšo temperaturo in pustimo vreti še 15 minut. Nato vmešamo nasekljana zelišča in pustimo vreti še 10 minut oz. dokler ne izpari voda.
- Ajdovo kašo z zelišči postrežemo kot samostojno jed ali kot prilogo. Če jo postrežemo kot prilogo, je skuhamo nekaj manj. Po želji dodamo še nekaj popra in soli.