Magazin
197 ogledov

Ajdova kaša z zelišči

ajdova kaša Blanka Kefer
Za zdravo kosilo pripravite kašo z zelišči, ostanke pa prihranite za malico, ki jo lahko vzamete seboj v službo.

Sestavine:

  • 400 g ajdove kaše
  • 2 žlici olja
  • 1/4 čebule
  • zelišča (drobno sesekljana, peteršilj, majaron, timijan, šetraj in zelena)
  • sol
  • poper
  • 1 l jušne osnove

Priprava:

  • Za ajdovo kašo z zelišči kašo najprej dobro operemo in odcedimo. Čebulo sesekljamo in jo damo v posodo, v kateri smo segreli nekaj olja. Dodamo še kašo in oboje pražimo okoli 5 minut.
  • Premešamo in zalijemo z jušno osnovo. Ko zavre, damo na manjšo temperaturo in pustimo vreti še 15 minut. Nato vmešamo nasekljana zelišča in pustimo vreti še 10 minut oz. dokler ne izpari voda.
  • Ajdovo kašo z zelišči postrežemo kot samostojno jed ali kot prilogo. Če jo postrežemo kot prilogo, je skuhamo nekaj manj. Po želji dodamo še nekaj popra in soli.

več receptov za domače jedi poiščite tukaj!

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.