Kranj
460 ogledov

Vincenc Draksler: Človek z veliko začetnico

Vincenc Draksler arhiv Fundacije Vincenca Drakslerja
Mestna občina Kranj je s filmom počastila življenje in delo izjemnega dobrotnika Vincenca Drakslerja.

Mestna občina Kranj (MOK) se je s posebnim dogodkom poklonila enemu največjih dobrotnikov v zgodovini mesta – Vincencu Drakslerju. Dogodek, ki je potekal v občinskih prostorih, je bil obeležen s predstavitvijo filma, ki prikazuje Drakslerjevo neprecenljivo delo in vpliv na lokalno skupnost.

Vincenc Draksler je bil človek, ki je svoje življenje posvetil pomoči ljudem v stiski. Bil je poznan po svojih številnih projektih, ki so bistveno izboljšali kakovost življenja v Kranju in širše. Draksler je pogosto poudarjal, da je najbolj srečen, ko lahko pomaga sočloveku, še posebej mladim, ki se soočajo z različnimi težavami. Njegova neizmerna predanost in srčnost sta postala temelj njegovega dela.

V čast Drakslerju je bila ustanovljena Fundacija Vincenca Drakslerja (FVD), ki se posveča preventivnim in kurativnim programom za preprečevanje odvisnosti. Fundacija se prav tako ukvarja s socialnim podjetništvom, upravlja Zaposlitveni center FVD Kranj in Zaposlitveni center FVD Pristava ter številne trgovine, delavnice in skladišča rabljenih predmetov. Fundacija je postala simbol upanja in pomoči za mnoge posameznike in družine, ki se soočajo s težkimi življenjskimi situacijami.

Na dogodku je podžupanja MOK Manja Zorko v svojem govoru izpostavila velik pomen Drakslerjeve zapuščine. "Vincenc Draksler je bil enostavno velik človek. Tak, z veliko začetnico. Dobrotnik. Njegova velika zapuščina je Fundacija, ki nosi njegovo ime in skrbi za pomoč ranljivim, predvsem nekdanjim odvisnikom in njihovim družinam. S pomočjo Fundacije Vincenca Drakslerja je Kranj dobil prvo socialno podjetje na Gorenjskem in enega prvih centrov ponovne rabe v Sloveniji. Z njegovo pomočjo smo lahko odprli medgeneracijski center. Pa tudi materinski dom, ki daje zavetje materam s celotne Gorenjske. Vincenc Draksler je vedno želel nekaj več. Samo želimo si lahko, da bomo vredni njegove zapuščine," je dejala Zorkova.

Predstavitveni film o Vincencu Drakslerju je ganljivo pričevanje o človeku, ki je svoje življenje posvetil izboljšanju življenj drugih. Z ogledom filma, ki si ga lahko ogledate spodaj ali na tej povezavi, boste spoznali zgodbo človeka, ki je s svojimi dejanji za vedno spremenil obraz Kranja. Film je poln osebnih pričevanj, ki osvetljujejo Drakslerjevo delo in vpliv na skupnost, ter prikazuje projekte, ki še naprej živijo in pomagajo ljudem.

-

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.