Kranj
170 ogledov

Kranj že sedmič prejel naziv Prostovoljstvu prijazna občina

Staro mestno središče Kranja, Mestna občina Kranj Mestna občina Kranj
Na Slovesni dan prostovoljstva je Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva, Mestni občini Kranj že sedmič zapored podelila naziv Prostovoljstvu prijazna občina.

Mestna občina Kranj (MOK) je ponovno dokazala svojo zavezanost prostovoljstvu in solidarnosti, saj je že sedmič zapored prejela naziv Prostovoljstvu prijazna občina. Na prireditvi v Kočevju je predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar pohvalila vse prejemnike in izpostavila pomembnost prostovoljskega dela v današnji družbi. MOK si je to priznanje zaslužila z vključevanjem prostovoljstva v svoje strategije, podporo številnim prostovoljskim organizacijam, promocijo prostovoljskih programov ter aktivno udeležbo župana in mestne uprave na prostovoljskih akcijah.

"V Kranju je v letu 2023 potekala vrsta aktivnosti, ki so temeljile na prostovoljstvu in solidarnosti: čistilna akcija Očistimo Kranj – Kranj ni več usran, varstvo dvoživk med njihovo selitvijo čez cesto, odstranjevanje tujerodnih invazivnih rastlin, akcija prostofer, pomoč najranljivejšim družinam in posameznikom v stiski v okviru akcije V Kranju dobro v srcu mislimo," je ob prejemu plakete povedala podžupanja Manja Zorko. "Iskrena zahvala vsem prostovoljcem za čas, energijo, delo, trud in predanost, ki jih prispevajo skupnosti."

Poleg MOK je tudi Osnovna šola (OŠ) Orehek prejela posebno priznanje za svoje izjemno delo na področju prostovoljstva. Šola je že večkrat zaporedoma prejela naziv Junaki našega časa, ki ga podeljujejo osnovnim in srednjim šolam ter dijaškim domovom za njihove prostovoljske projekte. OŠ Orehek vodi prostovoljski projekt Z roko v roki, ki vključuje raznolike aktivnosti, kot so ustvarjalne delavnice, izmenjevalnice, praznovanja mednarodnih dni in zbiralne akcije. Koordinatorica prostovoljstva Marjeta Vene je izpostavila pomen medgeneracijskega sodelovanja in humanitarnih akcij, ki jih organizirajo za pomoč najranljivejšim članom skupnosti.

 

V teh dneh sicer poteka že 25. Nacionalni teden prostovoljstva, ki ga organizira Slovenska filantropija. Osrednji dogodek, Veseli dan prostovoljstva, bo potekal v četrtek, 23. maja, v več slovenskih mestih. V Kranju bo v Območnem stičišču kulturnih društev – ZKD Kranj na Glavnem trgu 23 med 11. in 14. uro potekalo druženje kulturnih navdušencev in prostovoljcev, ki soustvarjajo kulturno dediščino in krepijo povezave med ustvarjalci ter ljubitelji kulture.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.