Pomladni teden restavracij, ki bi moral potekati marca, bo izveden med 12. in 21. junijem. Rezervacije so mogoče že od 1. junija.
Cena menijev v Tednu restavracij, nad katerim bdi podjetje Vivi, bo tudi v junijskem terminu ostala 19 evrov. Izjema so najbolje ocenjene restavracije, kjer bo cena posebnega menija 25 evrov. Poseben poudarek bo tokrat na povezovanju preteklosti in sodobnosti.
V slovenskem Tednu restavracij, ki promovira vrhunsko slovensko kulinariko, sodelujejo najboljše slovenske restavracije in kuharski mojstri, ki dvakrat letno - spomladi in jeseni - 10 dni goste razvajajo s trihodnimi meniji po posebej ugodni ceni. S tem nagradijo stalne goste in povabijo nove, da spoznajo vrhunsko kulinariko, ki ne rabi biti vedno draga, poudarjajo organizatorji.
Slovenski Teden restavracij se je začel v okviru Evropske prestolnice kulture Maribor 2012 z devetimi sodelujočimi restavracijami in 3000 gosti. Lani je v dveh akcijah Tedna restavracij 100 restavracij obiskalo več kot 90.000 gostov