Kaj dogaja
122 ogledov

Pivomanija

Pivo
Letos bo 1. september mnogo bolj zabaven, kot je običajno.

Zaznamovala ga bosta namreč peta obletnica vedno uspešnejše Pivovarne Pelicon, ki jo vodita mlada in kreativna Anita Lozar in Matej Pelicon, ter festival Pivomanija, s katerim se Ajdovščina prelevi v slovensko, če že ne kar v evropsko prestolnico piva.

Letošnja Pivomanija prinaša kup novosti, tudi novo, prijetnejšo lokacijo, saj se dogajanje seli v park ob Hiši mladih v Ajdovščini.
Novost bo tudi pivska stena s pipami, na katerih bo bogata izbira okoli 25 vrst piva. "Še posebej se veselimo, da bomo obiskovalcem lahko ponudili zvarke, ki smo jih letos coprali skupaj s celo četico evropskih in domačih pivovarjev in v katere smo zamešali večinoma domače slovenske reči, kot so lipov med in marelice, pa celo Barba sol in polenta," je povedala Anita Lozar.

V Pivovarni Pelicon so namreč letos sodelovali z Američani, Novozelandci in Poljaki, pa s Hrvati, Nemci in Norvežani, rodila so se izjemna sodelovanja s prijatelji iz slovenskih pivovarn Castra, Loo-blah-nah in Human Fish ter posebneži za posebne projekte, kot je Whisky Sour IPA za umetniški projekt The Lovest.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.